Leerlingen academie krijgen zaal Lux als tentoonstellingsruimte

KAPELLEN – Het is een jarenlange traditie dat leerlingen van de Kapelse Academie Sint-Lucas eens per jaar met hun werken naar buiten komen. De beperkingen rond Corona staken daar echter een stokje voor. In samenwerking met CC Kapellen is zaal Lux nu een tijdelijke tentoonstellingsruimte. Voorbijgangers kunnen er de werken van buitenaf bekijken.

Voor leerlingen van de Kapelse Academie Sint-Lucas is de jaarlijkse groepstentoonstelling een hoogtepunt zegt schepen voor cultuur en jeugd An Stokmans (Open Vld). “Samen met de Cultuurdienst zochten we naar een oplossing in deze tijd van beperkingen. Uiteindelijk hebben we de inkomhal van zaal Lux, op het Marktplein, omgetoverd tot tentoonstellingsruimte. Alle werken hangen op houten panelen en achter glas. Geïnteresseerden, en voorbijgangers, kunnen de werken van buitenaf en dus helemaal coronaveilig bekijken. De leerlingen zijn heel enthousiast en men zal ook meer publiek bereiken”.
De tentoonstelling loopt tot aan de paasvakantie en wordt misschien verlengd. Om de twee weken wisselen de tentoongestelde werken.
“Zo kunnen alle leerlingen hun werk tonen en moeten we ook geen selectie maken wat altijd een moeilijke zaak is” zegt de schepen”.
Momenteel worden 38 werken tentoon gesteld uit de klas van Miep Embrechts. Zij geeft les aan de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar. De leerlingen, tussen 6 en 9 jaar, maakten een kunstwerk met als thema oerwoud. Uiteindelijk zullen de ongeveer 700 leerlingen van de Academie hun werken kunnen tonen. Het zijn allemaal kinderen, jongeren en volwassenen die de ateliers tekenen, model, schilderen, project, grafiek, oriëntatie en klassiek atelier volgen.
Geïnteresseerden die nog meer kunst van de Academie willen ontdekken kunnen terecht op www.sint-lucas-kapellen.be/quarantaine.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *