Lea Van Looveren volgt Maggy Beyers op in gemeenteraad

Lea Van Looveren legt de eed af

KALMTHOUT – Binnen de CD&V-fractie in de Kalmthoutse gemeenteraad neemt Lea Van Looveren de plaats in van raadslid Maggy Beyers. Lea Van Looveren zetelde eerder al 6 jaar als gemeenteraadslid voor CD&V.

Maggy ging een nieuwe uitdaging aan in het onderwijs, als pedagogisch directeur 1e en 2e graad bij het Klein Seminarie in Hoogstraten. Die taak is niet te combineren met haar politiek engagement. Maggy werd rechtstreeks verkozen op de CD&V-lijst in 2012 en 2018. Ze was zo 9 jaar gemeenteraadslid, waaronder ook een periode als voorzitter van het OCMW en schepen van welzijn en ouderen.

Maggy Beyers

Boeiende periode
“Toen ik mijn nieuwe functie opnam in onderwijs wist ik dat de combinatie niet evident was. Als ik me ergens voor engageer, wil ik dat ten volle doen”, zegt Maggy Beyers. “Het was een boeiende periode in de gemeenteraad. Vooral de functie als schepen was een openbaring voor me. Ik kan zeggen dat die ervaring mij gebracht heeft waar ik vandaag sta.” Maggy wenst haar collega’s in de gemeenteraad een verdere constructieve samenwerking toe. “Dat we in Kalmthout blijven inzetten op het maatschappelijk welzijn, het welbevinden, de geestelijke gezondheidszorg en het brede vrijetijdsveld voor onze inwoners. Ik zie elke dag hoe belangrijk deze omkadering is voor het welzijn van onze kinderen en jongeren”, aldus Maggy.

Bezige bij
Haar opvolgster Lea Van Looveren kent Kalmthout goed en is een echte bezige bij in de heidegemeente. “Sociaal engagement is mij van thuis uit meegegeven. Ik ben al vele jaren actief binnen CD&V in Kalmthout. Mijn focus ligt daarbij vooral op het welzijn en sociaal beleid, ook als lid van de Kalmthoutse welzijnsraad. Daarnaast was ik binnen de gemeente vooral actief als voorzitter van de beheerraad van de bibliotheek en als lid van de cultuurraad. Kunst en cultuur vind ik erg belangrijk en ik zal me er ook als gemeenteraadslid voor blijven inzetten”.
Lea zet zich ook al vele jaren in voor het toerisme in Kalmthout. “Het toerisme binnen Kalmthout blijft veel van mijn aandacht krijgen, als secretaris van VVV toerisme Kalmthout en binnen de algemene vergadering van Arboretum Kalmthout.” Maar ook de vrijwilligers kunnen rekenen op haar steun en inzet binnen de gemeenteraad. “Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker in onze samenleving, dat ondervind ik als voorzitter van de vrouwenorganisatie Ferm in Kalmthout samen met de leden en bestuursleden. Zij geven veerkracht aan de samenleving. Daarom moeten wij alle Kalmthoutse verenigingen blijven steunen op alle mogelijke manieren.”
CD&V Kalmthout dankt Maggy voor haar inzet en engagement voor Kalmthout en voor de partij. Haar gedrevenheid gingen gepaard met een menselijke aanpak en een stevige dossierkennis. We wensen Lea veel succes in de gemeenteraad. CD&V telt 14 verkozenen in Kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *