Laatste rechte lijn voor werken Roosendaalsebaan

KALMTHOUT – Op 9 juli startte de aannemer met het laatste deel van fase 8 van Het Pluspunt, nl. de heraanleg van de Roosendaalsebaan van de Achterstraat tot aan het Handelaar. Als die werken klaar zijn, is het volledige project Het Pluspunt afgerond. “De bewoners van Achterbroek hebben veel geduld gehad het voorbije jaar. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van het vernieuwde kruispunt en een fietsvriendelijke Roosendaalsebaan een meerwaarde is’, zegt Jan Oerlemans, schepen van openbare werken.

De laatste rechte lijn van de werken aan de Roosendaalsebaan zijn begonnen. Door de coronacrisis lagen de werken een tijdje stil, maar de aannemer werkt opnieuw op volle kracht. Ook tijdens het bouwverlof blijven de werken doorgaan.

“Het laatste deel is nog ingrijpend. De aannemer werkt eerst aan de kant van de even huisnummers. Als daar alle huisaansluitingen en boordstenen zijn geplaatst, volgt de overkant. Er wordt ook een volledig nieuw fietspad gegoten langs de twee kanten, de parkeerplaatsen worden vernieuwd en ook de rijweg gaat eruit en krijgt een volledig nieuwe asfaltlaag”, gaat Jan Oerlemans verder. “Vooral die laatste werken zijn sterk weersafhankelijk. Zonder al te veel slecht weer, hopen we om eind augustus de Roosendaalsebaan opnieuw te kunnen openstellen.”

De gemeente Kalmthout plaatste nadarhekken ter hoogte van de Achterstraat en het Handelaar. Daarop staat een bord ‘verzamelplaats afvalcontainers’. Bewoners die in de werfzone wonen, brengen hun afvalcontainer daarheen.

De meest actuele informatie vind je op www.hetpluspunt.be. Met vragen over de werken kan je terecht bij info@pluspunt.be of 03 620 22 40.

(foto: gemeente Kalmthout)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *