Laatste Polderheem van 2015 bij de lezers

Met de sfeervolle woorden: ‘Kerstklokjes die klinken, kerstlichtjes die blinken, een boodschap van peis en vree’ geeft het  laatste Polderheem van 2015 zijn kerstboodschap mee. Het frist ook ons geheugen op hoe men Hanske Knap en de plaatselijke teerfeesten 50 jaar geleden vierde. In de serie pastoorsverslagen over WO I in de Polderse parochies, komt pastoor Roofthooft van Zandvliet met een 1ste aflevering aan bod met nooit eerder gepubliceerde feiten. Gilbert Van Hove brengt een vertaling van een Hoevens avontuur (1882) van de Vlaamse Franstalige schrijvers C. Lemonnier en G. Eekhoud, een prachtige schets van het boerenleven van toen.

Jan Melsen, kleinzoon van de Stabroekse kunstschilder Marten Melsen vertelt over de persoonlijke band en samenwerking met de Lierse schrijver Felix Timmermans. En Philippe Beaujean ontdekte nog meer over de mussengilden van Ekeren en Stabroek. Een zoektocht in oude kranten leverde het relaas op over een moord te Wilmarsdonk (1889) en Johnny Driesen beschrijft de moordpoging op gemeentesecretaris F.A. Snacken van Lillo (1884). Een oude foto over de Spaanse Molen van Zandvliet met Duitse soldaten in WO I en een foto van een talrijke familie vraagt om identificatie

Info bij Frans Yzermans tel. 03 664 30 98 en bij Hugo Vermeiren tel. 015 23 53 00 of email hugovermeiren1@telenet.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder