Laatste kindergemeenteraad van het schooljaar

kindergemeenteraad-2
Kindergemeenteraad lanceert ‘fluorescerende verkeersmaatjes’
Op woensdag 24 april zal in GC De Oude Pastorij de laatste kindergemeenteraad plaatsvinden van het schooljaar 2012-2013. Zestien kinderen hebben zich dit schooljaar weer ingezet voor het algemeen belang van de kinderen van Essen. Ze hebben enkele concrete actiepunten uitgewerkt.
Fluorescerende verkeersmaatjes
Een concreet resultaat van hun werk is de aankoop van 16 verkeermaatjes. Deze fluorescerende mannetjes worden in de schoolomgevingen van Essen opgesteld om de automobilisten er op te wijzen dat kinderen mee deel uit maken van het verkeer. De maatjes worden officieel overhandigd aan de directie, leerkrachten en verkeersouders van de Essense lagere scholen.
Goe Gespeeld Charter
Daarnaast heeft de kindergemeenteraad zich gebogen over het ‘Goe Gespeeld Charter’. De kinderen hebben aan het bestuur gevraagd om zich te engageren om een positief speelklimaat te garanderen in de gemeente. Hiervoor moet het gemeentebestuur voldoen aan een aantal criteria zoals veilig spelen, spelen in het groen en in de openbare ruimte, spelen niet te aanschouwen als overlast,… Het bestuur zal het charter officieel ondertekenen tijdens de laatste kindergemeenteraad.
Met dit thema is ook meteen de toon gezet om in het volgende schooljaar met een nieuwe lading leerlingen te werken aan speelruimte in Essen.
Meer info?
03 670 01 32 –   jeugd@essen.be
Einde persbericht

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *