Laatste editie van het BK voor Elite ZC en Beloften wielrennen te Stabroek.


Voor de derde keer op rij is Stabroek gastheer voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap voor Elite zonder Contract en Heren U23.
Zondag 12 augustus zal de Dorpsstraat van Stabroek de locatie zijn waar twee nieuwe Belgisch kampioenen zullen gehuldigd worden. Op het biljartvlakke parcours dat zich situeert op grondgebied Stabroek en Berendrecht, krijgen de renners wel te maken met enkele kasseistroken en zal, indien aanwezig, ook de wind een rol spelen.
Het rondje van 14,5 kilometer moet door Elite ZC tien maal gereden worden, de aanloop van een 6-tal kilometer vanwege vertrek uit Berendrecht komt daar nog bij. Het startsein van deze wedstrijd is gepland om 9 uur. De Heren U23 nemen de start van hun wedstrijd om 13 uur, deze jonge knapen gaan voor 12 ronden en nemen eveneens hun start te Berendrecht.
Het rondje
Start op het Solftplein in Berendrecht – Oude Papenstraat (kassei) – St-Jan Baptiststraat – Reigersbosdreef (kassei) – Antwerpsebaan – Oudebroeksestraat – Oud Broek – Abtsdreef – Dorpsstraat (Stabroek) – Danckerse Weg – Oud Broek – Konijnenstraat – Konijnendreef – Steenovenstraat – Antwerpsebaan – Dorpsstraat (Berendrecht) – Solftplaats.
Rennersdorp Stabroek
Het centrum van deze wedstrijden situeert zich in de Dorpsstraat van Stabroek, waar de ‘aankomstmeet’ ligt voor het gemeentehuis en op de Hoeve Brouwers, vlakbij de aankomstzone, zal er een fanzone zijn waar de nodige kramen zullen voorzien in drank en spijs.
Supporteren voor lokale renners
Ook dit jaar zal Stabroek goed vertegenwoordigd zijn. Bij de Elite ZC nemen 4 Stabroekse renners deel aan het BK. De ploegmaats Mattias Raeymaeckers en Tom Goovaerts rijdend voor Royal Antwerp Bicycle Club. Broers en ploegmaten Ward en Tim Timmermans staan ook op de deelnemerslijst en hopen voor hun team ‘Steeds Vooraan’ – Kontich een mooi resultaat te rijden. Bij de Beloften (U23) mogen we uitkijken naar de prestatie van Brent Van Tilborgh (Hubo – Aerts Action Bike) die vorig jaar bij zijn deelname aan het BK een ganse tijd mee in de kop van de wedstrijd zat.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *