La Casa De Schutter herrijst uit de as

Berendrecht – In de nacht van 9 op 10 december sloeg het noodlot toe. Even na middernacht ontstond brand in de gloednieuwe keuken van La Casa De Schutter. Na de bluswerken werden Greg De Schutter en Fatih Becene geconfronteerd met een absolute ravage.

Greg De Schutter en Fatih Becene

Greg De Schutter: “De zaak was amper twee weken open en dan die brand. Vanaf het begin waren we gemotiveerd om zo vlug mogelijk opnieuw open te kunnen gaan. Maar direct na zo’n brand moet je natuurlijk wachten op de experts van de verzekering. Die kwamen al vlug tot de vaststelling dat het hier inderdaad om een accidentele brand ging. Het was voor het eerst dat ik werd geconfronteerd met zo’n erge brand en de specialisten van de verzekering deden hun werk grondig. Een brand ensceneren is vrijwel uitgesloten. De experts wisten meteen dat er geen brandversnellers waren gebruikt. Hoe? Ze vertelden me dat zelfs na een vernielende brand de geur van brandversnellers nog steeds waar te nemen is. Ook de zekeringskast werd grondig bekeken. Omdat ze onmiddellijk zekerheid hadden, konden wij ook vlug schakelen. Er werd een professionele schoonmaakploeg ingehuurd. Daarom is het mogelijk om na amper twaalf dagen de bakkerij opnieuw te openen. De toegang tot de keuken en de pizzaoven is hermetisch afgesloten, maar na overleg met de verzekering maken we ons sterk dat we uiterlijk maart en waarschijnlijk al in februari opnieuw pizza’s en pasta kunnen bereiden.”

Polderbakker

Greg De Schutter is een warme bakker in Putte, met filialen in Stabroek, Berendrecht en Zandvliet. Net voor de zomervakantie gaf hij zijn bakkerszaak in Stabroek een nieuwe invulling. Zo werd hij samen met Fatih Becene pionier van het concept Pizza-Pasta-Brood. Een concept dat in geen tijd navolging kreeg in het Antwerpse.

Stabroek is verzadigd van bakkers. Volgend jaar komt er nog eentje bij en ook in de warenhuizen is brood te koop. Als zaakvoerder met een toekomstvisie beseft Greg De Schutter dat hij zijn bakkerijen moet bijsturen. Dat doet hij ook en in juni opent hij de eerste La Casa De Schutter. De Putse bakker zorgt voor brood en ander lekkers, Fatih Becene is de ervaren man wat betreft pizza’s en pasta’s. In Stabroek slaat het concept aan en dus ligt uitbreiding voor de hand. Die komt er in Berendrecht, waar eind november de tweede La Casa De Schutter opent.

Nieuw concept

Voor Greg De Schutter ligt dat nieuwe concept voor de hand. “Pizza, pasta en brood hebben een gemeenschappelijke deler en dat is deeg. Fatih is een ervaren pizza- en pastaman en ik ben bakker. In Stabroek kunnen de klanten pizza en pasta ter plaatse consumeren of meenemen. In Berendrecht is het een afhaalpizzeria.”

Fatih Becene: “Tijdens de openingsdag in Berendrecht verkochten we meer dan 130 meeneempizza’s. Pasta’s tel ik niet per stuk, maar dat waren algauw veertig porties. Toen wist ik dat ook Berendrecht een schot in de roos was.’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *