Kunstwerk van Gilbert Uitdenhouwen in Koninklijk museum van Schone Kunsten

Gilbert Uitdenhouwen met zijn eigen versie van “De aanbidders”

KALMTHOUT – Met een eigen versie van “De aanbidders”, het kunstwerk van Peter Paul Rubens, staat Gilbert Uitdenhouwen (80) uit Kalmthout in het Koninklijk Museum van Schone Kunsten in Antwerpen. Dat komt dankzij de wedstrijd, De Nationale Expo, waar Gilbert aan deelneemt. De 100 kunstwerken met de meeste stemmen.

Sinds donderdag 22 december, hangt Gilberts versie van “De aanbidders”, oorspronkelijk van Peter Paul Rubens, in het Koninklijk Museum van Schone Kunsten, dankzij de wedstrijd ‘De Nationale Expo’, van KMSKA, VRT en museumPASSmusées. “Ik voel me een museumstuk, maar dat is omdat ik al oud ben”, lacht Gilbert. “Het is een enorme eer om in dat museum te hangen. Dit is heel fijn.”

Door de wedstrijd krijgen 100 kunstenaars de kans om in het museum te hangen. “Van de 2.500 inzendingen was ik een van die 100 gelukkigen. Met mijn 425 stemmen stond ik zelfs 29ste.” Zoveel stemmen dankt hij aan onze regio. “Ik heb een groot netwerk hier in Kalmthout. Dat heeft me geholpen en daar ben ik iedereen dankbaar voor. Ik ben hier wereldberoemd”, lacht hij.

Nu krijgt hij ook de kans om wereldberoemd te worden buiten Kalmthout. “Het is een kans om buiten mijn regio te laten zien wat ik doe. Hier heb ik een vast publiek, maar het zou fijn om door deze wedstrijd buiten mijn comfortzone te kunnen trekken. Dat zou een mooie kans zijn.” Die mogelijkheid is zeer reëel door de vele bezoekers in het KMSKA. “Misschien word ik wel opgemerkt door een of andere galerij en volgen er nog fijne projecten in de toekomst.”
Wij hopen alvast mee. Proficiat, Gilbert.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *