Kunstgrasveld voor OSSMI

Oud-studenten Sint Michielscollege, (OSSMI dus) gaat binnenkort een kunstgrasveld aanleggen. Koploper op dat vlak was voetbalclub VK Mariaburg aan de Zwemdoklei.  Ze spelen reeds jaren op kunstgras.
Ossmi vraagt  aan het Brasschaats gemeentebestuur zeer vriendelijk om financiële ondersteuning. Totale kostenplaatje 475.000 euro. Om tegen een balleke te sjotten, keiveel geld. Maar kom.
De gemeente stapt mee in het project met een investeringstoelage van 1/3 de van de bewezen kosten. Het maximale toelagebedrag is 157.000 euro. De sportraad gaf gunstig advies, evenals de financieel beheerder. Weetje:  65 jaar terug, in 1949, voetbalden studenten en oud-studenten van het Sint Michielscollege reeds zeer sportief. Onder het toeziend oog van rector Dockx en bestuurder Dhondt uit Kapellen werd menig matchke gespeeld.  Men beschikte er over een zanderig terrein bezijden het gebouwencomplex van het college aan de Kapelsesteenweg 72.  Zelfs paters Norbertijnen stoeiden af en toe mee doorheen het stof. Hun lange witte gewaden zagen er nadien niet meer zo frisjes uit…   Tijden veranderen: het zand is verdwenen, de Norbertijnen omzeggens ook… in het college.        erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *