Kunstenaar van de maand 


In de reeks “Kunstenaar van de maand”, een initiatief van Kunstplatform KAPPA, stelt gedurende mei en juni Mia Haazen tentoon.
Mag ik me even voorstellen? 
Mia Haazen. Ik heb altijd graag getekend. In 1984 begon ik met het illustreren van zelfgeschreven poëzie. Het waren zelfontworpen pentekeningen die mijn eerste gedichten mochten opfleuren. 
Om het tekenen nog meer onder de knie te krijgen begon ik in Kapellen tekenles te volgen bij Saartje. Daarna volgde er nog enkele jaren aquarel. 
In 1996 belandde ik in de tekenacademie van St Michiels-Brasschaat in het tekenatelier van Willy Van Couwenberghe (Vanche). Gedurende zeven jaar kreeg ik hier een degelijke tekenopleiding ( houtskool, pastel en aquarel) en mocht het getuigschrift van hogere graad en specialisatie ontvangen.
In 2003 begon ik aan de opleiding schilderen; eerst acryl, daarna olieverf. 
 Dit is mijn grote liefde geworden.
Het begon met werken rond het verhaal van Orpheus en Eurydice waar ik bij het schilderwerk poëzie voegde, geschreven in kalligrafie. Deze tentoonstelling bij Kappa was een uitdaging en ook een doorbraak. Ik kreeg de zin in het schilderen te pakken.
Zelfgemaakte foto’s werden mijn inspiratiebron. Het spelen met reflecties waren voor mij belangrijk. Van reflecties in water naar reflecties in spiegels loopt nu de weg voort naar reflecties van licht op muren, ramen en ander voorwerpen. 
Soms is het belangrijk om dingen weg te laten en het beeld zelf een verhaal te laten vertellen. 
Licht en schaduw worden een belangrijk element in mijn laatste werken. 

In mei en juni 2011 in de inkomhal Gemeentelijk Administratief Centrum Kapellen Antwerpsesteenweg 130 – Kapellen ( Ma – Do : 9u tot 16u en Vr : 9u tot- 12u)
Een initiatief van Kunstplatform KAPPA

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *