Geslaagde promotie boogschieten voor jeugd

Om het boogschieten op liggende wip te promoten in Antwerpen en omgeving heeft schuttersvereniging Linka van Ekeren een jeugdtornooi ingericht op donderdag 14 april. Er werd in 3 reeksen geschoten. In het totaal kwamen er 42 jongeren van 7 tot 18 jaar opdagen. Sommigen hadden nog nooit met boog en pijl geschoten, daarom werd er eerst een korte initiatie  gegeven. Wanneer iedereen wat geoefend had werd er een wedstrijd gedaan. Elke schutter kreeg 10 beurten, wie het meeste punten had werd de kampioen.
De eerste reeks startte om 10 uur met de jongste deelnemers. Deze miniemen waren met 17 deelnemers. Om 11.30 uur werd de trofee van kampioen overhandigd aan Dounia.
Om 13 uur was het de beurt aan de kadetten. Deze groep was eveneens met 17 komen opdagen. Na de 10 schoten hadden Bart, Witse, Ebtissem, Robbe en Axel evenveel punten. Na 3 bijkomende rondes waren het Bart en Axel die voor de kampioenstitel gingen. Het was uiteindelijk Axel die de trofee mee naar huis mocht nemen.
De juniores traden om 15 uur met 8 deelnemers aan. Bij deze reeks werd er regelmatig raak geschoten, de spanning bleef tot het laatste schot. Elias en Dries hadden elk 3 punten. Het was een hevige strijd. Beide schutters werden fel aangemoedigd door de aanwezige supporters. Jammer dat er maar één trofee was die uiteindelijk door Dries werd veroverd.
Alle deelnemers hadden veel pret beleefd aan deze dag. Ook die geen prijs hadden behaald gingen tevreden naar huis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *