Kunstenaar Hans Hermes overleden -Putte

Hans Hermes, rechts op de foto, met naast hem Pierre Bels, Corinne Claes en Zjuul Krapuul
(foto genomen in 2013)

PUTTE – Kunstenaar Hans Hermes uit Putte (1944-2023) is vorige week na een kort ziekbed overleden. De kunstenaar is in onze gemeente gekend als de maker van de bronzen penning die destijds uitgereikt werd op de Cultuurprijs te Stabroek.

Hans Hermes, geboren in Tilburg in 1944, woonde t en werkte in Putte (Noord-Brabant). Tijdens zijn loopbaan als beeldhouwer en de daaraan gekoppelde artistieke ontwikkeling heeft ‘de mens’ in het werk van Hans altijd centraal gestaan. In de huidige wereld van snelle veranderingen en afstandelijkheid bleef Hans geloven in zuivere liefde. Het liefst werkte Hans monumentaal. Tal van deze ontwerpen zijn terug te vinden in parken, bij gemeenten/overheden en bij particulieren.

Voor de gemeente Stabroek ontwierp hij een een bronzen penning die uitgereikt werd tijdens de Cultuurprijs. De penning verwijst naar alle vormen van cultuurbeleving. Hij ontwierp ook het beeld “Het spelend kind”, beter gekend als “ de knikkeraar” aan de bibibliotheek te Stabroek. Ook het beeld aan het Ravenhof, vlak op de grens met Nederland, tussen de parking en de weg naar de gloriëtte is van zijn hand.

De bronzen penning ontworpen door kunstenaar Hans Hermes

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze droeve dagen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *