Kunst Kijken in Dorpshuis Nieuwmoer

Eugène Delacroix, ‘De Vrijheid leidt het volk’, 1830

KALMTHOUT/NIEUWMOER – Kan je ook wel genieten van een mooi schilderij, maar zou je er graag wat meer over willen weten? Kom dan zeker naar de sessies ‘Kunst Kijken’ in Dorpshuis Nieuwmoer. Tijdens twee donderdagavonden, 25 mei en 1 juni, leidt Toon Saerens iedereen door de schilderkunst van de 19e eeuw.

De evolutie van de schilderkunst komt in de 19e eeuw in een stroomversnelling. De verschillende -ismen volgen elkaar snel op: neoclassicisme, romantisme, realisme, impressionisme, postimpressionisme en ga zo maar door. Elk met hun typische kenmerken en vooral: vanuit hun eigen invalshoek op kunst. Kortom, een uitermate boeiende periode in de beeldende kunsten, evoluerend van zeer academisch tot bijna abstract, van maatschappelijk gericht tot een persoonlijke zoektocht.

Tijdens het ‘Kunst Kijken’ leidt Toon Saerens u door dit avontuur, aan de hand van talloze voorbeelden. Toon volgde schilderkunst in het hoger kunstonderwijs aan de academies van Antwerpen en Gent, hij is actief als beeldend kunstenaar en lesgever. De deelnameprijs bedraagt €14 voor beide avonden, de sessies gaan door van 19.30 tot 22 uur. Inschrijven kan via het telefoonnummer 03 369 18 12 of door te mailen naar dorpshuisnieuwmoer@kalmthout.be.

Dorpshuis Nieuwmoer, Nieuwmoer-Dorp 12 – www.facebook.com/dorpshuisnieuwmoer

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *