Kruispunt Laageind – Conservenweg weer open

Vrijdag kreeg het fietspad zijn roodbruine asfaltafwerking.


De aansluiting van de Conservenweg op Laageind werd zoals gepland op 2 dagen vernieuwd. Afgelopen vrijdag ging de Conservenweg terug open voor verkeer. Om de parking van de winkelzone te bereiken dien je dus opnieuw via de Conservenweg te rijden. De Picolo-site verlaten doe je zoals gebruikelijk langs Picoloplein waar je rechtsaf de Dorpsstraat inrijdt.

Aanleg tijdelijke asfaltverharding noordkant Dorpsstraat
Op 30 november wordt de tijdelijke rijbaan aan de noordzijde van de Dorpsstraat aangelegd. Zoals dit ook te Laageind gebeurde, asfalteert de aannemer een zone van circa 5m breed. Deze asfaltstrook biedt straks plaats aan elke weggebruiker wanneer de volledige oude rijbaan en de zuidkant van de Dorpsstraat op de schop gaan. Deze werken brengen tijdelijke hinder met zich mee voor de bewoners van de Dorpsstraat aan de oneven huisnummers.

Nieuwe infrastructuur Laageind krijgt meer en meer vorm
In het Laageind vorderen de werken vlot en volgens planning. Vrijdag kreeg het fietspad zijn roodbruine asfaltafwerking. De rijbaan werd al eerder geasfalteerd met twee onderlagen. Op de toplaag is het nog wachten tot maart wanneer een hogere temperatuur dit toelaat om zo de kwaliteitseisen te halen.
Deze week gaat de aannemer volop aan de slag met de aanleg van het voetpad en de parkeerstrook tussen PITO en Picoloplein. Beiden krijgen een verharding in natuursteen: in de voetpaden zijn dat vlakke, wat kleinere kasseien terwijl in de zone tussen de rijweg en het fietspad de oude uitgebroken kasseien opnieuw worden gebruikt. Tegen het winters bouwverlof, dat op vrijdag 18 december aanvangt, wilt de aannemer hiermee klaar zijn.

Fasewissel begin januari
Na de winterstop gaan de werken een nieuwe fase in. In Laageind is de noordzijde aan de beurt (waar momenteel de tijdelijk weg ligt) en in de Dorpsstraat pakken we de volledige oude rijbaan en de hele zuidzijde aan. Meer informatie over deze fasewissel en de maatregelen volgt 5 januari .

Info: www.wegenenverkeer.be/stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *