Isabelle Kronacker overleden na vijf maanden in coma

Isabelle Kronacker, weduwe van gewezen minister en Kapels burgemeester Jacky Buchmann, is overleden aan de gevolgen van een val die ze in juni met haar paard maakte. Sindsdien lag Isabelle in coma en is er niet meer uit ontwaakt.

Haar liefde voor paarden is Isabelle uiteindelijk fataal geworden. In juni ging Isabelle Kronacker, zoals zij elke morgen gewoon was, een ritje maken met haar paard. Toen ze rond het gebruikelijke uur niet terug thuis kwam werd een zoektocht opgestart. Isabelle werd zwaar gewond teruggevonden en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Haar paard lag dood in de berm. Uit onderzoek bleek dat het dier frontaal ergens tegenaan geknald was. Ruiter en paard zijn hierdoor zwaar ten val gekomen.  Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis raakte Isabelle in coma en is er niet meer uit ontwaakt.
Isabelle Kronacker is een begrip in Kapellen. Zij was vooral bekend als organisatrice van jumping Kapellen en beschermvrouw van Home Speth, een begeleidingstehuis waar jongeren van 12 tot 18 jaar terecht kunnen. Ze kwam er geregeld over de vloer om zoals ze zelf altijd zei “haar kinderen” te komen bezoeken. Haar echtgenoot Jacky Buchmann overleed in 2018, op 86-jarige leeftijd. Samen hadden ze geen kinderen. Isabelle Kronacker was een telg uit een adellijke Duitse familie die zich in Antwerpen is komen vestigen. Haar vader, de liberaal Paul Kronacker, was kamervoorzitter en minister in vijf regeringen. De familie Kronacker kocht in 1952 het domein Wolvenbos met daarop het gelijknamige kasteel en een oppervlakte van 42 hectaren. Sinds 2017 woonde Isabelle, samen met haar echtgenote Jacky Buchmann in een gerestaureerde kasteelhoeve aan de Heidestraat Noord tegenover het kasteel. Het Wolvenbos wordt nu door een uitbater gebruikt als locatie voor evenementen.
Gegevens over de plaats, en tijdstip, van de uitvaartplechtigheid voor Isabelle Kronacker zijn er nog niet maar met de huidige maatregelen rond corona zal het zeker in intieme kring gebeuren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

 1. Lieve Isabelle, wat gaan we heel erg missen, samen met zovele, je was zo graag gezien, hebt zoveel betekend voor heel veel mensen, zowel privé als in de politiek, heel Kapellen is in rouw.
  Overal waar jij kwam, verscheen een glimlach op de gezichten, het is moeilijk te geloven, je niet meer tegen te komen en we hebben zolang op goed nieuws gewacht, dat niet kwam.
  Nu ben je aangekomen bij je lieve man, en de vrienden die je zijn voorgegaan. Aan allen de groeten daarboven.

 2. bien triste nouvelle , tu étais pour moi une amie nos rires ,notre complicité, nos restos tout cela était juste merveilleux et cela pendant plus de 18 ans .
  là au ciel ils vont avoir de la chance car tu étais une super belle personne avec un grand cœur.
  Et ce petit shan lui aussi tu vas lui manquer il t aime tellement .

  CONDOLEANCES A TOUTE LA FAMILLE .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *