Kris Van Den Corput voor het eerst koning van de Hoevense gansrijders

HOEVENEN – Zondag 19 maart was een hoogdag voor de Hoevense gansrijdersmaatschappij. Zij is steeds de laatste vereniging waar de ruiters strijden voor de koningstitel.

34 gansrijders waren van de partij en vierden eerst met de vele leden en sympathisanten uittredend koning Dave Matthysen op de boerderij van de familie De Jongh. Na een rondgang in enkele cafés, trok het gele – groene gezelschap naar het Frans Oomsplein om aan het folklorespel te beginnen. Alles verliep opperbest en iets na 18 uur was het Kevin Cools die met het net aan de haal ging. Amper 12 ruiters passeerden nog onder de blote nek toen Kris Van Den Corput (57j) ten tonele verscheen. En ja hoor, hij liet hem niet hangen. De dolgelukkige voorzitter van de maatschappij kroonde zich na 42 deelnames eindelijk tot koning.

Kris is gehuwd met Nancy Van de Vliet en heeft drie kinderen: Rik, Stien en Staf. Hij is ondervoorzitter van de Polderbond en is normaal gezien ook één van de wijzen onder de galg bij het keizerrijden. Daar zal hij dus vervangen moeten worden. Bijzonder is ook dat hij volgende zondag 26 maart zijn kans waagt bij het keizerrijden in Lillo samen met zijn schoonzoon Rik Claessens. 

Koning Kris met zijn dochter Stien en zonen Rik en Staf

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Kris ,42 jaar hedde ons laten wachten, zodanig dat we er zelf nimeer in geloofde,vandaag edde het tegendeel bewezen,ge ed laten zien dat ge der ene van ,65 zijt zoals wij zeggen,hierbij nen hele dikke proficiat aan heel de familie Corput vanuit Den Ouden Bareel, en vergeet niet ,,dak mn arm rek en on da kopke trek,GAAT HEM ERAF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *