Krantje “Heide vertelt” voor senioren

Louis Van den Buys brengt de krantjes rond

In Kalmthout werden er al verschillende initiatieven gelanceerd om het iedereen in deze coronatijden wat dragelijker te maken. Zo kwam Louis Van den Buijs, Kalmthoutenaar en BIN-coördinator van de Withoefse Heide, op de proppen met een tijdelijk krantje voor senioren, met als titel “Heide vertelt”.

“De coronacrisis treft iedereen. Vooral alleenstaanden, ouderen en bewoners van woonzorgcentra krijgen het daarbij hard te verduren. Zij zijn vaak niet helemaal mee met de sociale media en dreigen daardoor in compleet isolement verzeild te geraken. Ik was de mening toegedaan dat ook internetloze mensen wat teksten mochten krijgen om te lezen. Toen ik WZC Beukenhof passeerde, zag ik een oproep om bewoners een kaartje te schrijven. Een geweldig idee, waar ik mee aan de slag wilde gaan. Mensen sturen nieuws door via het BIN (Buurt Informatie Netwerk), Hoplr en Facebook. Dat bundelen we in een overzichtelijk krantje, dat wordt rondgedragen door een 30-tal vrijwilligers. Zo blijven ook mensen in quarantaine op de hoogte van wat er leeft en gebeurt in de straat. De eerste krantjes werden inmiddels verspreid en konden op heel wat enthousiasme rekenen. Het is de bedoeling het krantje tweemaal per week (maandag en donderdag) uit te geven zolang de quarantaine-periode duurt.” zegt Louis.

Wie wil meewerken aan dit project, kan Louis steeds een mailtje sturen via vandenbuijslouis@gmail.com. Samen zorg dragen voor elkaar, dat doen we met plezier!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *