Coronamaatregelen in Kapellen: alle evenementen afgelast

Het gemeentepark loopt steeds vol voor Pulptuur

In de strijd tegen het coronavirus verlengde de Nationale Veiligheidsraad de eerder opgelegde maatregelen, minstens tot en met zondag 3 mei 2020. Dat heeft ook gevolgen voor Kapellen. De gemeentelijke coronacrisiscel vergaderde hierover.

Alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten – zowel indoor als outdoor, zowel publiek als privé, ongeacht het aantal bezoekers/deelnemers – worden tot en met zondag 3 mei afgelast, ook in Kapellen. Samenscholingen van 3 of meer personen (buiten het gezin) zijn sowieso verboden.
Massa-evenementen mogen tot en met 31 augustus niet worden georganiseerd, maar de federale overheid moet nog verduidelijken wat ze precies beschouwt als massa-evenement.
Alleszins besliste de gemeente Kapellen al dat volgende eigen massa-evenementen in 2020 niét plaatsvinden: Pulptuur (gepland op 28 juni), Parkies (gepland op donderdagen in juli en augustus) en het vuurwerk van Kapellen Kermis (gepland op 27 juli).
Organisatoren van andere Kapelse massa-evenementen tot en met eind augustus worden door de gemeente nog in kennis gesteld over de federale beslissingen.

Eerder besliste de gemeente al om de Buitenspeeldag (gepland op woensdag 22 april), de Feestmarkt (gepland op donderdag 21 mei) en de Dorpsdag (gepland op zondag 24 mei) af te gelasten.
Wat andere en ‘kleinere’ evenementen betreft, wacht de gemeente af wat er door de Nationale Veiligheidsraad bijkomend wordt beslist en geadviseerd.

Het Administratief Centrum en het Sociaal Huis blijven open, maar werken tot en met vrijdag 15 mei uitsluitend op afspraak én voor dringende zaken. Niet-dringende bezoeken worden uitgesteld naar een later moment. Een afspraak maken kan enkel telefonisch (en niet via het afsprakensysteem op de website). Het Administratief Centrum en de andere diensten sluiten op maandagen 20 en 27 april al om 17.00 uur (i.p.v. om 19.00 uur).
Blijven gesloten tot en met zondag 3 mei: de 2 Kapelse bibliotheken. De afhaalbib blijft wel werken. De boekengleuven blijven dicht. Alle uitleentermijnen worden automatisch verlengd tot 1 juli.
Het zwembad, dienstencentra ’t Bruggeske en ’t Ertbrandje, zalen LUX, BIZ, ’t Kerkske, Eskapade, EXPOG, De Kroon en ’t Kaartershuisje, sporthallen Centrum, Hoogboom en Putte, Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen, de speeltuinende kleedkamers aan de atletiekpiste
De wekelijkse markt op het Marktplein vindt niet plaats tot en met donderdag 30 april.
De Boeremarkt aan het Starrenhof op zondag vindt niet plaats tot en met zondag 3 mei.
De fontein op het Dorpsplein wordt niet in werking gesteld tot en met 3 mei (om ‘samenscholingen’ bij mooi weer te vermijden).
Er wordt ook na de paasvakantie kinderopvang georganiseerd ín de scholen, met ook daar voor- en naschoolse opvang door de begeleiders van de Buitenschoolse Kinderopvang.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *