Kranen verhuizen uit Delwaidedok

De verhuis van containerkranen van MSC/PSA uit het Delwaidedok in Berendrecht is volop bezig. Dinsdag 10 mei werd al een van de reuzen met een ponton naar de overkant gevaren. Daar in het Deurganckdok, zullen zij ingezet worden om de grootste schepen van de Zwitserse rederij MSC te behandelen. Vandaag woensdag 11 mei gaat nog zo’n containerkraan uit het Delwaidedok naar de overkant. Drie van de 24 die het Delwaidedok “bevolken” waren actief aan de Berendrechtse kant, 21 stonden aan de zijde van Lillo. In het totaal zullen op de concessie van MSC/PSA bij het Deurganckdok 41 containerkranen actief worden en 200 straddle carriers. Wat er met het Delwaidedok gebeurt is nog niet geweten. De vestiging van een afvalbedrijf wordt meer en meer in vraag gesteld. Komen er andere bedrijven? En zijn die watergebonden? Sommige spotters zeggen dat men het dok maar beter dichtgooit om er terug landbouw van te maken of een kunstmatige groene zone.
Voor zij die het niet zouden weten: het Delwaidedok ligt in de Polder van Lillo c.a. die ook een stuk Berendrecht omvatte. Meer bepaald werd hiervoor de “Polder van het Groot Boske wijd” ingenomen. Velen denken dat ook een stuk Stabroek in het dok viel maar dat is niet juist: het stuk dat van Stabroek werd afgenomen werd gedeeltelijk besteed aan de Oostkaai en aan het afrittencomplex van de autoweg A12. (sdl)
 

Aan de Berendrechtse kant van het Delwaidedok is gisteren al een kraan weggehaald. Een tweede volgt vandaag.

 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder