Koninklijke Fanfare “De Verbroedering” zet traditie voort

Het meisjeskoor Scala van Stijn en Steven Kolacny

 


Het jaarlijks kerstconcert van de Koninklijke Fanfare “De Verbroedering” is een echte traditie geworden.  Elk jaar weten zij, met medewerking van Vrijetijdscentrum de Schelde,  een bekende artiest naar de kerk van Zandvliet te halen. Dit jaar trakteerden zij op zondag 17 december, met een optreden van Scala & Kolacny Brothers.
De Koninklijke Fanfare “De Verbroedering” verzorgde het voorprogramma en bracht 8  liedjes van uiteenlopende genres.  De kerstnummers mochten zeker niet ontbreken en de fanfare bracht o.l.v. dirigent Rudi Versweyveld o.a. White Christmas en Jingle Bells.  Een volle kerk luisterde geboeid naar het optreden en waardeerde het optreden met een daverend applaus. Na een snelle decorwisseling was het de beurt aan het koor ‘Scala’.
De gebroeders Stijn en Steven Kolacny brachten met hun meisjeskoor Scala, een kerstconcert. Echte kerstnummers, maar ook nummers die weinig met kerst te maken hadden maar die door hun special arrangement perfect pasten in de kerst- en eindejaarsfeer. Een beetje mystiek en duister maar toch met iets magisch. Nederlandstalige hits van o.a. Raymond Van het Groenewoud en De Mens werden afgewisseld met eigen composities van de broers.  Bekende Engelstalige nummers van o.a Eurythmics, Coldplay en U2 werden in een eigen jasje gestoken en door het 14-koppig meisjeskoor met de nodige performance gebracht.
Ruim anderhalf uur vulden de klanken van Scala de Sint Gertrudiskerk in Zandvliet.  Iedereen was het er over eens: het was een prachtig  kerstconcert!
Na het concert konden de aanwezigen nog terecht op de kerstmarkt die opgesteld stond aan de kerk. Wedden dat er, tussen pot en pint, gesproken werd over de fantastische muzikale namiddag die zij mochten beleven!
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder