Koningskronen voor Jef en Ruben

 

Jef Hendrickx werd koning bij de jongste groep


Zondag 19 augustus werd aan lokaal de Witven in Hoevenen het minigansrijden ingericht.
Er werd verzameld aan het lokaal waar de deelnemertjes eerst een stevig middagmaal kregen geserveerd. Om 14 uur startte de eerste groep minigansrijdertjes. Tot de leeftijd van 8 jaar mocht hiervoor ingeschreven worden. 19 kleine ruiters ging de strijd met de ganzenkop aan.  Er werd door sommige met sterke hand getrokken.
Uittredend koning Damien Breuer trok het net van de kop. Nog 2 ruiters waagden hun kans maar het was uiteindelijk Jef Hendrickx die met een verbeten blik en een forse ruk de kop er af trok. Voor de 7 jarige Jef is het de eerste keer dat hij de koningskroon en mantel mocht aandoen. Jef is het zoontje van Tom en Christel Hendrickx – Gommers uit de Rijstraat in Hoevenen. Jef zijn zusje Louise streed eveneens mee.
 

Koning Ruben De Doncker midden  al de ruiters


Zo vader zo zoon
Omstreeks 16 uur was het de beurt aan de grotere (8-16 jaar). Hiervoor schreven 15 kinderen in. Na de lottrekking van het volgnummer werd de strijd aangevat. Uittredend koning Cis Van Linden, mocht nog een keer onder de galg door en daar maakte hij gretig gebruik van om nog eens een flinke snok aan de kop te geven. Toen hij vorig jaar koning werd, was Cis 16 jaar en kan dus niet meer deelnemen aan het minigansrijden. Misschien wacht hem wel een mooie toekomst bij de gansrijdersmaatschappij van Hoevenen.  
In deze groep kwam er al meer kracht en tactiek bij te pas. Na een strijd van bijna 2 uur was het de beurt aan Ruben De Doncker om zijn kans te wagen. En die liet hij niet liggen.  Met enige trots stak hij het kopje in de lucht en werd tot koning van het minigansrijden gekroond.  Ruben is de zoon van Jimmy De Doncker en Karolien Wouters.  Papa Jimmy werd in 2012 koning bij de Hoevense gansrijdersmaatschappij. Nu kan Ruben eveneens met een kopje pronken! Zo vader, zo zoon!
 
Neem ook eens een kijkje op de website https://sites.google.com/view/miniganshoevenen
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.