Koningsgooien Dartsclub De Dennehoeve

De deelnemers van het Koningsgooien

ZANDVLIET – Afgelopen zaterdag 22 april 2023 was het eindelijk zo ver. De eerste maal ooit dat het koningsgooien werd georganiseerd. Een namaakgans word aan een dartsbord opgehangen (een constructie van Peter Annaert) en het was de bedoeling van het “net” ( het kartonnen omhulsel van de ingesloten elastiek) stuk te gooien met 2 dartspijlen om zo uiteindelijk de elastiek stuk te gooien (met 1 dartspijl) en je zo te kronen tot eerste koning van het koningsgooien.

De namaak gans met het kartonnen omhulsel en de ingesloten elastiek


De spelers kwamen bijeen om 18u in hun clublokaal manege De Dennehoeve waar ze werden ontvangen met heerlijke spek en eieren met zorg bereid door Bart en Sabrina. Nadat ze de magen gevuld hadden met deze typische maaltijd konden zij om 19u starten met het koningsgooien.

De nummer 1 van deze avond was Bart Snoeckx (eigenaar van Manege De Dennehoeve). Gevolgd door het nummer 2: Jorgen Van Den Broek, nummer 3: Peter Annaert, nummer 4: Christof Budts, nummer 5: Anneke Smans, nummer 6: Dirk Calluy, nummer 7: Luijckx Angelo, nummer 8: Cynthia Struyf en ten slotte nummer 9: Stefan Verkuijl.

Zoals bij het echte gansrijden werden ook hier de gevallen deelnemers goed verzorgd door onze verpleegster en de pijn werd verzacht met lekkere jenever en de wondjes werden zeer goed ontsmet met ruim voldoende roodsel.

Om +/-21u begon het spannend te worden toen Angelo Luijckx het “net” aan flarden gooide waarna er werd overgeschakeld naar 1 pijl in plaats van 2. Zoals ze zingen bij het gansrijden krijgt iedereen een kans en ook hier heeft iedereen een kans gekregen om naar de “blote nek” aka elastiek te gooien tot het nummer 9 Stefan Verkuijl met zijn pijl de elastiek doormidden gooide en zich zo kroonde tot aller eerste koning van het koningsgooien!

Koning Stefan Verkuijl

“Na deze geslaagde eerste editie willen we zo veel mogelijk dartsploegen hier in de polder warm krijgen om zelf ook een koningsgooien te organiseren zodat we binnen 4 jaar een keizers gooien kunnen organiseren met alle koningen van de afgelopen jaren van elke ploeg.Het leuke is dat je niet de beste darter hoeft te zijn om koning of koningin te worden.” zegt Peter. “Hij moet er hangen en iedereen heeft een kans!”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Geïnteresseerde symphatisanten, clubs, café’s mogen zich wenden tot volgend emailadres: cynthia.struyf@hotmail.com. Wij leggen alles zeer graag uit hoe wij te werk zijn gegaan :).

    Moge dit mooie nieuwe initiatief een mooi vervolg krijgen.

    Hoe meer aangesloten clubs/café’s, hoe meer plezier….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *