Koning Lars uitgehaald in Stabroek

STABROEK – Afgelopen zaterdag werd de nieuwe koning van Stabroek, Lars Jongenelen, uitgehaald in het bijzijn van alle leden van de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek. Na een traditionele receptie werd hij op schouders gedragen en gevierd in café De Papegaai en als afsluiter in Café De Klok, waar een echt feest losbarstte.

Na het ganzenrijden in Stabroek, vorige week zondag 3 oktober, vond afgelopen zaterdag het traditionele uithalen van de koning plaats. In zaal De Rosmolen ontving koning, Lars Jongenelen, zijn vrienden, familie en alle leden van de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek. Onder de leiding van de Koninklijke fanfare van Stabroek werd Lars in de lucht gestoken en gevierd met luid enthousiasme van alle aanwezigen.

Voorzitter Frans De Schutter blikte terug op het gansrijden

Even traditioneel als het uithalen, is de speech van voorzitter Frans De Schutter. Aan de zijde van de koning blikte hij terug op de eerste ganzenrijderseditie na corona. “We hebben er heel lang op moeten wachten en het heeft veel moeite gekost, maar eindelijk was die grote dag daar.”, begon Frans zijn speech. “Toen Lars, in zijn eerste jaar, de kop trok, ontplofte de massa. Iedereen vloog naar Lars toe om hem onder de galg als koning te vieren.”

Aansluitend kreeg Lars zijn koningsschaal en kreeg zijn vriendin, Isabelle, bloemen mee naar huis. Vervolgens nam hij zelf de microfoon in handen voor een korte, maar krachtige speech. Nadat hij iedereen bedankte om er een mooie dag van te maken, had hij nog een hoopvolle belofte voor alle aanwezigen. “Ik ben misschien maar vijf maanden koning, maar ik hoop dan ook dat we dat dubbel zo hard gaan vieren.” En die belofte werd onmiddellijk waargemaakt. Zowel café De Papegaai als café De Klok waren te klein voor de massa die de koning kwamen vieren. In een losgelaten sfeer en dankzij het fantastische uithoudingsvermogen van de fanfare van Stabroek werd Lars ongezien veel keren de lucht in gestoken. Een dag voor de koning om niet snel te vergeten.

Koning Lars hield een korte maar krachtige speech

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder