Koning Koen Van Look uitgehaald bij Stabroekse Gansrijders

Koning Koen Van Look werd gevierd in de Rosmolen te Stabroek

STABROEK – Op dinsdag 21 februari is koning Koen Van Look uitgehaald bij de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek. In De Rosmolen ontving hij alle leden voor een receptie en na een korte speech trokken de gansrijders naar de Stabroekse kroegen, waar ze tot in de late uren koning Koen vierden.

voorzitter Rune Bastiaenssens het woord.

Omstreeks 19 uur trok de Koninklijke Ganzenrijders van Stabroek, onder begeleiding van de fanfare, naar De Rosmolen. Daar werden ze ontvangen door de kersverse koning, Koen Van Look. Samen met zijn verloofde Annelies en zijn drie dochters vierden de gansrijders de tweede koningstitel van Koen.

Traditiegetrouw had ruiter en bestuurslid Maarten Dombrecht een lied voorbereid, in het teken van het gansrijden van zondag ll. en van de nieuwe koning. Na de zangstonde van alle leden, nam voorzitter Rune Bastiaenssens het woord. “Eerst en vooral wil ik alle vrijwilligers bedanken voor de hulp het afgelopen weekend en voor vandaag bij het uithalen.”

De voorzitter blikte nog even terug op afgelopen zondag. “We zijn tijdens onze stoet overal goed onthaald. Van de Polderruiters tot Het Wit Paard en De Croone, waar onze twee nieuwe ruiters zijn gedoopt.” Na een bezoek bij Nieuw Stabroek, ’t Zwart Schaap en In De Muziekmolen trok de stoet naar de galg, in de Dorpsstraat.

“Onder de waakzame ogen van de snijmeester, de doktoor en de verpleegsters ging alles vakkundig te werk. Toen Heindrik Verhaert het net trok, steeg de spanning.” Het duurde een anderhalve ronde voordat de kop eraf ging. “Even hadden we schrik dat het opnieuw zo lang ging duren als vorig jaar. Maar Koen Van Look reed naar de gans om er een geweldige ruk aan te geven en onze nieuwe koning was bekend.” De voorzitter sloot af met aanmoedigende woorden voor het keizerschap van 26 maart in Lillo.

Koning Koen Van Look nam nadien het woord om kort en bondig iedereen te bedanken. “Aan iedereen die zondag en vandaag geholpen heeft, merci! Ik zou zeggen, schol en geniet van vanavond.” De koning bracht zondagavond, tijdens zijn viering in De Rosmolen, een kort bezoek aan het spoed, na een val in de zaal. “Die tegel in de zaal zal ik nog wel terugbetalen”, sloot hij af.

Nadien trokken het hele gezelschap naar cafés De Zwaan, De Papegaai en De Klok om hun nieuwe koning te vieren.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder