Kom naar het BIN-veiligheidscafé

KAPELLEN/STABROEK – BIN Bomenwijk, de politiezone Noord en de gemeenten Stabroek en Kapellen organiseren op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 17.00 uur het BIN-veiligheidscafé in zaal LUX.

BIN staat voor buurtinformatienetwerk. Zo’n BIN is een samenwerking tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. Het doel is het veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen, de samenhang in de buurt versterken, burgers bewust maken van het belang van criminaliteitspreventie én burgers aansporen om verdachte situaties of personen sneller te melden. Binnen zo’n BIN is er een uitwisseling van informatie tussen politie en burgers, zowel preventief als operationeel. In Kapellen en Stabroek samen zijn er zo’n 23 BIN’s actief.

BIN-veiligheidscafé

Iedereen is tijdens het BIN-veiligheidscafé welkom om zich te informeren over buurtinformatienetwerken, maar ook over veiligheid in het algemeen. Volgende standhouders tekenen present: de politiezone Noord (Kapellen-Stabroek), met focus op diefstal- en inbraakpreventie (met eventueel een plaatsbezoek bij jou thuis), cybercrime en de BIN-werking; Brandweer Zone Rand, met focus op onder meer brandpreventie en rookmelders; AZ Klina, met focus op reanimatie; Child Focus, de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen; het BIN Kenniscentrum, met focus op respect voor de veiligheidsdiensten, cybercrime en buurtinformatienetwerken.

Ook buiten zaal LUX is er iets te beleven, want Brandweer Zone Rand stelt er een voertuig op en je kan er bij de politiezone Noord je fiets laten graveren. Verder zijn de meeste wijkagenten van de lokale politie en de coördinatoren van de diverse BIN’s aanwezig en aanspreekbaar, bv. als je in jouw buurt zelf een BIN wil opstarten. Vragen staat vrij en dat kan trouwens ook bij een drankje.

Kleurwedstrijd
In aanloop naar het BIN-veiligheidscafé kunnen de leerlingen van de Kapelse en Stabroekse lagere scholen ook deelnemen aan een kleurwedstrijd (via kleurplaten die ze in hun school krijgen). Ze kunnen samen met hun ouders hun kunstwerkjes op 26 maart naar zaal LUX brengen. En bij deze wedstrijd zijn – met dank aan het BIN Kenniscentrum – ook mooie prijzen te winnen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *