Brasschatenaren helpen mee aan opvang Oekraïners

BRASSCHAAT – Het gemeentebestuur wil haar inwoners uitdrukkelijk bedanken voor het gehoor dat er gegeven werd aan de oproep om lokale opvanglocaties te voorzien. Ook voor de massale steunacties die overal spontaan opgezet worden, willen we alvast een dikke dankuwel zeggen.

Er werden nu al 16 mogelijke opvanglocaties voor in totaal al 93 opvangplaatsen opgegeven. Ook 15 gezinnen hebben zich bereid verklaard om mensen op te vangen. In totaal kunnen hier 43 mensen terecht. En ook school Het Toverbos heeft zich aangemeld en kan maximaal 50 plaatsen opvang bieden.

Uiteraard kan je je nog steeds aanmelden om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Heb jij één of meerdere kamers beschikbaar, een leegstaande woning of een andere opvangmogelijkheid en wil je deze ter beschikking stellen van gevluchte Oekraïners? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het onthaal van de gemeente via T 03 650 29 30 of via info@brasschaat.be.

Wij maken een oplijsting van alle beschikbare opvangplaatsen en bezorgen deze aan de hogere overheid zodat zij de plaatsing verder kunnen coördineren.

Heb je zelf nog andere vragen? Ook hiervoor neem je contact met de gemeente. Meer informatie kan je ook vinden op

https://linktr.ee/help.ua.from.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *