Kom dichter in beeld: poëziewedstrijd


In 2015 organiseerde de bibliotheek Brasschaat voor het eerst een poëziewedstrijd, toen enkel bestemd voor volwassenen. In 2016 was het de beurt aan de jeugd onder het motto “kom dichter in beeld”. De wedstrijd liep van 15 september tot 1 december. Een professionele jury had de handen meer dan vol om alle 227 inzendingen te beoordelen en uiteindelijk een keuze te maken. Toch was het eindresultaat verbluffend.
Op 25 januari 2017 was het eindelijk zover: genomineerden en winnaars werden bekend gemaakt en mochten hun prijzen in ontvangst nemen. Schepen Karina Hans (cultuur) werd bijgestaan door de kinderburgemeester Jonas Benlahssen die op zijn beurt alle prijswinnaars aankondigde.
In de categorie 7 tot 10 jarigen ging de eerste prijs naar het gedicht “Niet te stoppen” van Ani Maktyan, in de leeftijdsgroep 11 tot 14 jaar het gedicht “Onzichtbaar” van Annabel McMullan en in de groep 15 tot 17 jaar “Zijn lippen op elkaar” van Benoît Legon.
De Academie van Muziek en Woord luisterde de prijsuitreiking op en stelde de gedichten voor aan het publiek. 32 Beelden met bijpassende gedichten, een unieke tentoonstelling die iedereen nog kan bezoeken tot 12 maart in de hoofdbibliotheek Bredabaan 407. www.brasschaat.bibliotheek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder