Koers in Stabroek met voor het eerst een dameswedstrijd

De 3 polderkampioenen van de Stabroekse koers:
v.l.n.r. Rudi Geeraert (masters), Veerle Heirman (dames), Ward Bogaert (algemeen kampioen)

Een deugddoend zonnetje maar toch wel wat wind werd de coureurs voorgeschoteld tijdens de koers op zondag 4 juni in Stabroek. De start was iets vroeger dan de voorgaande jaren omdat er voor het eerst een dameskoers werd georganiseerd. 8 dames voelden zich geroepen om de strijd aan te gaan. Rond 14 uur werd het startschot gegeven voor 4 ronden vertrekkende in de Dorpsstraat, naar de Abtsdreef, Oud Broek, Danckerseweg, om zo via het Hoogeind terug de Dorpsstraat te bereiken. Al meteen was er een onverwachte hindernis voor de dames in de Abtsdreef. Er was nl. een paard op hol geslagen waardoor ze moesten vertragen maar ze vonden meteen hun vorm terug. Ze bleven zoveel mogelijk samen en in de laatste ronde was er jammer genoeg even een valpartij in de Dorpsstraat thv het gemeentehuis waardoor toch nog 1 dame de eindmeet niet haalde. Met zeven dus naar de meet en het was Veerle Heirman die iedereen te snel af was en zo de eerste vrouwelijke Polderkampioen werd van Stabroek. Nog even was het daarna schouder tegen schouder maar Petra Bresseleers werd tweede, gevolgd door Sidie Eysackers. 
Omstreeks 15.00 uur gingen 17 gasten van de Vluchtheuvel, al dat niet met begeleiders, van start voor één ronde. Bij aanvang reed de groep achter de volgwagen. Van aan de Grote Molenweg kregen de coureurs vrij spel en kon de eindspurt ingezet worden. Robin Vanwesenbeeck met een echte koersfiets bolde als eerste over de streep, gevolgd door Steven Tops en Peter Raeymaekers. Elke deelnemer kreeg uit handen van burgemeester Rik Frans een herinneringsmedaille.
Om 15.30 uur startte de Gentlemanwedstrijd. 7 ploegen kwamen aan de start voor 10 rondes. In totaal streden 51 renners voor de titel van Polderkampioen 2017. Bij de heren barstte de strijd los na rondes 3 toen de koers werd vrijgegeven en ze niet meer achter de volgwagen moesten blijven. Er werd gefluisterd dat men vooral Spartaan Ward Bogaert en de Polderklievers in het oog moest houden. En inderdaad, veelvoudig winnaar in Stabroek Frank Francken van de Spartaan kwam supporteren voor zijn ploegmaats en zag dat het goed was. Hij vond in Ward Bogaert een waardige opvolger. Kliever Rudi Geeraert zat de laatste 2 ronden wel in zijn wiel maar Ward kon het toch afmaken en reed opgelucht over de streep. Derde werd Bert Van de Wouwer. Het ploegenklassement werd gewonnen door de Polderklievers. 
Foto’s: Rudi Calluy

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *