Knappers trokken voor de 24ste keer uit met Hanske Knap

In Zandvliet trokken op Verloren Maandag (10 januari) weer de ‘Knappers’ uit. Zij houden de folklore van Hanske Knap al 24 jaar in ere. Volgend jaar vieren wij ons kwart eeuw met een receptie, zegde ‘voorman’ Lowie Cools.
Hanske Knap, de figuur die op Verloren Maandag rondtrekt in de Polder, verbeeldt een soort van bosbeest, een beer of een trol.
Op Verloren Maandag 10 januari kwamen ze weer bijeen in café ‘t Blauwhoeveke in het Noordland. Daar aten ze ‘s morgens spek met eieren en ze kregen er ‘s middag een maal  voorgeschoteld dat bestond uit gestoofd konijn. In de Volle Ton, waar de waardin haar verjaardag vierde, werden worstenbroden gegeten.  Daarna ging het door het dorp langs de cafés en enkele ‘burgers’ waar ze te gast waren, onder meer om scampi te eten. Zij trokken ook naar Berendrecht waar ze onder meer in het Voetballokaal terecht kwamen. In hun kruiwagen hadden de Knappers weer eigen traktaties bij met onder meer een kruik ‘avokaat’. Zij ontmoetten onderweg ook die van Berendrecht Sport die elk jaar ook Hanske Knap gaan zingen voor een liefdadig doel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *