Kleuter Lien is 100.000ste leerling

-lien-bril
Zandvliet – Lien Bril is bezig aan haar eerste schooldagen in het instapklasje van de Vrije Basisschool Noordland. Gisteren kreeg de niets vermoedende kleuter te horen dat zij de honderdduizendste leerling is in Antwerpen. Onderwijsschepen  Claude Marinower zakte af naar de meest noordelijk gelegen school in de stad Antwerpen om haar in de bloemetjes te zetten.  Geen kleutertje besefte wat honderdduizend was, maar  Lien was blij met de bloemenruiker op kleuterformaat en de klas met de fruitmand.
Marinower “We hadden eigenlijk verwacht om vorig schooljaar de kaap van 100.000 al te bereiken, maar toen strandden we op 99.492. Dit record bevestigt ook dat de voorspelde groei  een feit is, ook voor de komende jaren. Er zijn grote inspanningen nodig  om deze groei op te vangen in zowel in het basis- als het secundair onderwijs.”
Antwerpen vertegenwoordigt met dit aantal bijna tien procent van de Vlaamse onderwijspopulatie.
“Er zitten meer leerlingen in onze Antwerpse scholen dan dat andere centrumsteden inwoners hebben, met uitzondering van Gent en Brugge. Antwerpen is een stad die leeft en die mensen aantrekt, dat toont zich in onze leerlingenaantallen.” stelt een enthousiaste Claude Marinower. “Maar het toont ook dat Antwerpen een categorie apart is als het gaat over onderwijs. De schaal waarvoor we hier staan is buitengewoon. We hebben dan ook nood aan een specifiek statuut.” (evdw)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder