Kinderraad betoogt tegen hondenpoep

kinderraad actie hondenpoep


Op woensdag 27 februari betoogde de kinderraad van district Berendrecht-Zandvliet-Lillo op een ludieke wijze tegen hondenpoep.
In stoet vertrok een delegatie van de kinderraad, zo’n 22 kinderen,  vanaf het Districtshuis aan de Antwerpsebaan tot aan de parking van Delhaize te Berendrecht. Onder luid geroep van slogans als “geen stront op de grond” en “geen poep op de stoep” en met reuze spandoeken zelf beschilderd met slagzinnen zoals o.a.  wij willen lol en geen drol, wilden zij de aandacht vestigen op het probleem van hondenpoep in de straten en graspleinen.
Op de parking dropten zij zelfgemaakte hondendrollen met een foei-vlaggetje en deelden flyers uit aan de voorbijgangers met daarop “De kinderraad houdt van een propere straat! “.
De kinderraad bestaat uit leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van verschillende scholen in het district. Drie keer per jaar komen zij samen en bespreken  dan belangrijke punten die de jonge gasten aanspreken zoals hun eerste actie: de hondenpoep.
Hopelijk hebben zij toch enkele mensen bewust gemaakt van het probleem en doen de hondenbaasjes het kakje (van hun hond) in het zakje!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.