Kindergansrijden kroont Damien en Daan tot koningen

De eerste reeks ganzenrijdertjes met koning Damien

Koning Daan en koning Damien omringd door de deelnemers van het kindergansrijden

Op zondagnamiddag 27 augustus werd op de terreinen van de drankenservice Vandermolen voor de vijfde keer een kindergansrijden georganiseerd.  De galg en de tent werden dit jaar verplaatst zodanig dat de aanwezigen de doortocht van Schaal Sels in de Torenseweg konden volgen, terwijl het jonge grut streed voor de koningstitel.  Rond 13 uur startten de jongste deelnemertjes en reden hun toertjes onder de galg. Rond 16 uur wist Damien Breuer het kopje te bemachtigen en kreeg kroon en mantel aangemeten. Damien heeft vorige week de tactiek van het trekken geleerd op het minigansrijden in Hoevenen, waar hij eveneens koning werd.
Bij de oudere categorie kwamen 35 ruiters aan de start. Op mooi versierde fietsen streden zowel jongens als meisjes voor  het felbegeerde kopje. Het was de 13 jarige Daan Huybrechts die zijn titel voor de 2de keer verlengde. Het was voor Daan de laatste keer dat hij aan het kindergansrijden mocht deelnemen, en sloot die dan ook op koninklijke wijze af.
Omdat het de vijfde editie van het kindergansrijden was, werd er een extra prijs uitgeloot in de jongste categorie. Clara Convents mocht met een mooie go-cart naar huis.  Wout Van de Veken en Flavie Van den Broeck kregen een snoeptaart omdat zij rondreden met de mooist versierde fiets. Elke deelnemer kreeg nog een medaille en een bon van Klavertje vier.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *