Kinderdagverblijf Bongo verwelkomt Jasmine

foto: v.l.n.r. dienstverantwoordelijke Karin De Jean, bestuursraadsleden: Lia Hendrickx, ereschepen Jos Verhulst, Suzie De Meirsman. Mama Daisy Van Uffelen met zoontje Jasper, papa Nic Nagels met dochtertje Jasmine, geflankeerd door de kinderverzorgsters van het kinderdagverblijf Bongo.

Donderdag 7 juli was het feest in het kinderdagverblijf Bongo te Stabroek. Enkele leden van de raad van het bestuur en  kinderverzorgsters  verwelkomden het vijfhonderdste kind.
Deze eer was voor de kleine Jasmine Nagels, 5 maanden oud, dochtertje van Nic Nagels en Daisy Van Uffelen uit de Plantinlaan te Stabroek. Ook broertje Jasper, bijna 2 jaar,  genoot mee van de feestelijkheden alhoewel hij meer oog had voor het kleurrijke speelgoed.
Ere-schepen Jos Verhulst verwelkomde het jonge gezinnetje en schetste de totstandkoming van het dagverblijf.  Dankzij de vele vrijwilligers werd er stevig gebouwd aan het paviljoen aan de Dorpsstraat, palende aan de gemeenschapsschool zodat het aan de normen van Kind&Gezin voldeed. In 1994 werden de eerste peuters en kleutertjes opgevangen. In 1998 gebeurden nieuwe aanpassingen en verbouwingen. Het hele gebouw oogt fris, vrolijk  en gezellig en voldoet aan alle comfort voor de kleintjes. Zo werd er een apart slaapzaaltje voorzien en worden de kinderen, van 0 tot 3 jaar opgevangen in twee groepen, de lopers en de niet-lopertjes. Een omheinde tuin zorgt ervoor dat de kindjes bij mooi weer naar hartenlust kunnen ravotten.
Dienstverantwoordelijke  Karin De Jean leidt  een prachtig team van kinderverzorgsters en een verpleegkundige die dagelijks  klaar staan om de ukjes een warme thuis te geven, aldus Verhulst. Kokkin/poetsvrouw  Kathleen zorgt voor de lekkere warme middagmaaltjes en doet ’s avonds Bongo blinken als een spiegel.
Tot de leeftijd van 3 jaar worden de kinderen opgevangen in Bongo, met een maximum capaciteit van 28 kinderen per dag. Het is dan ook steeds een komen en gaan. De grootste zetten hun eerste stapjes  in de kleuterschool en  maken plaats voor de allerkleinsten, wanneer mama en papa uit werken zijn.
Zo werd Jasmine Nagels als vijfhonderdste kind in het kinderdagverblijf Bongo ingeschreven. Vermits grote broer al meer dan een jaartje naar Bongo gaat kennen de ouders  de  werking  en zijn dan ook zeer tevreden met de goede opvang.
Het ganse team had nog een cadeautje voor Jasmine, wat broertje Jasper met veel plezier uitpakte!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *