Kilian Bovée uit Ekeren naar wereldkampioenschap lassen in de Verenigde Staten

Kilian Bovée neemt deel aan een wereldkampioenschap lassen in de Verenigde Staten

EKEREN – Op 13 oktober vliegt een jonge Antwerpenaar naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan een wereldkampioenschap lassen. Oorspronkelijk zou dit najaar WorldSkills Shanghai plaatsvinden, de grootste internationale wedstrijd voor eeuwenoude ambachten.

De pandemie stak daar een stokje voor, maar om jongeren een internationale ervaring op topniveau te laten beleven komt er wel een ‘Special Edition’: tussen 7 september en 26 november 2022 staan er 62 vakwedstrijden op het programma in 15 landen en regio’s.

Acht jonge Belgen trekken naar het buitenland, onder wie Kilian Bovée uit Ekeren, vergezeld van de lasexpert die hem de afgelopen maanden heeft gecoacht.  Op 13 oktober vertrekken ze naar de Cleveland in de VS voor de vakwedstrijd ‘lassen’ (meer info over deze wedstrijd waaraan 26 jongeren deelnemen, afkomstig uit diverse landen, van Jamaica tot de Verenigde Arabische Emiraten).

Het vak lassen
Kilian, oud-leerling van PITO Stabroek, kwam pas laat in zijn schoolcarrière in aanraking met de wereld van het lassen. “Ik zat eronder door. Wat ik op school leerde kon me niet boeien.” Eens lassen aan zijn curriculum werd toegevoegd, was Kilian erdoor gebeten! Hij had zijn roeping gevonden: hij zou lasser worden.
De schoonheid en de moeilijkheid van het vak spraken hem aan. “Je vakmanschap toon je aan via de kwaliteit en de complexiteit van je laswerk. Ik heb mijn eigen manier van werken. Elk stuk dat ik maak, draagt dus mijn handtekening.”

Het WorldSkills-avontuur
Met zijn deelname aan Startech had Kilian vooral voor ogen om als betere lasser uit het avontuur te komen. Killian is een geboren perfectionist, maar heeft geleerd zijn zwakke punten om te buigen in troeven. Bij wedstrijden is niet alleen precisie cruciaal, maar ook timemanagement!

©WorldSkills Belgium

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder