Kiekenkop eveneens voor familie Paardekam

lkievitjes kiekenrijden
Zandvliet – Zaterdag om 18 uur is Nic Paardekam, zoon van koning Marcel Paardekam van de Zandvlietse veteranen,koning geworden van het kiekenrijden. Dat werd eens te meer ingericht door Chiro Kievitjes.
Zaterdag kwam de leiding en oud leiding aan bod op het terrein aan de De Keyserhoeve. Zestien deelnemers en deelneemsters boden zich aan onder de galg. Vooraf was uittredend koning Danny Sleymer in de Zandvlietse Dorpsstraat uitgehaald. Het spel duurde drie uren. Snijmeester Maarten Gabriels koning-keizer hield streng het oog op het spel.
De omroepers Niels en Arne moedigden de ruiters aan tot het uiterste. Dat bracht wel eens valpartijen met zich. De ‘gewonden’ werden door de verpleegsters opgevangen en verzorgd met jenever en andere geestrijke dranken.Onder de galg boden zich de meest vreemde vehikels aan. Zoals een fiets met een uitlaatpijp die smoorde, een ruiter (Jasper Van de Maegedenbergh) in een kruiwagen, een plat pirrewitje met stro en Sanne De Bie in een blits plunje.<
Het kieken bleek een haan te zijn die langer standhield dan een kip onder de woeste grepen van de ruiters.
Het was uiteindelijk Nic Paardekam die het taaie beestje overwon en de eer in de familie hield. Hij gaarde een premie van 260 euro die prompt opgedronken werd in de eigen kantine en in de cafés van Zandvliet. Zondag rijden de kleintjes van de chiro vanaf 15 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.