Kermisloop Berendrecht trekt meer dan 300 deelnemers

De notabelen rechts geven het startsein
De notabelen rechts geven het startsein

[Not a valid template]
De Berendrechtse kermisloop, die tien jaar bestaat, lokte gisteren ruim 260 deelnemers. Reken daarbij nog zestig kinderen van 5 tot 12 jaar en je zit boven de driehonderd. Dekinderen deden kleinere rondjes die perfect uitgelegd werden door Marc Würstenbergs. De aankomende jongeren en volwassenen konden kiezen uit vijf of tien kilometer, ofwel twee of vier plaatselijke rondes. Het parcours vertrok aan café Berendrecht Sport en liep via het Solft door verschillende woonwijken en het seniorendorp Molengeest. Fanfare Willen is Kunnen, opgesteld rond de Berenpaal, fleurde de loop op met vrolijke hoempamuziek, in een decorum van kermiskramen en de paardenmolen. Het vertreksein werd gegeven door districtsvoorzitter Carl Geeraerts, vergezeld door de schepenen Bartholomeeussen (Sport) en Sempels (Cultuur). Iedere deelnemer kreeg bij de aankomst een medaille omgehangen. De kinderen waren blij met koekjes en een drankje. (sdl)
Uitslagen kermisloop
De uitslagen van de kermisloop in Berendrecht zien er uit als volgt:
Bij de jongens van 2010 en 2011 die met start om 18 uur, een kleine ronde deden langs het Biestraatje won Cedric Kuterna. Tweede werd Leon Bril en derde Sebastien Somers.
Bij de meisjes van dezelfde leeftijd was eerste Ans Fran, tweede Wenke Stuyts en derde Heléne van Bergen.
Bij de kinderen van 2008 en 2009 die om 18 u.15 een rondje Solft deden werd eerste Gaston de Sousa, tweede Lou Boydens en derde Lukas Berek.
Bij de meisjes kwam Lore Stuyts als eerste over de meet, Lyn Vandenbergh werd tweede en Fleur ‘Tsyen derde.
Bij de jongens van 2006 en 2007 die om 18 u.30 vertrokken voor een kleine ronde langs het Biestraatje en 1 ronde Biestraatje/Solft, werd de eerste Lucas Schmitte, Yannick Janssens werd tweede en Mohamed Ezzouine derde.
Bij de meisjes van deze leeftijd werd Anouk Loveniers eerste, Louise Kuterna tweede en Ena Smeyers derde.
Ten slotte kregen we de jongens van 2004 en 2005 die twee grote rondes deden van Biestraatje/Solftplaats. Deze werd gewonnen door Khalid Talhoui. Tweede werd Maxim Tackx en derde Gregory Toko-Lelo.
Bij de meisjes deden er slechts twee mee: eerste werd Lisa Loveniers en tweede Louka Carvers.
De kermisloop voor volwassenen waaraan meer dan 250 mensen deelnamen, werd de wedstrijd mannen over 5 km gewonnen door Steven Eyckmans, tweede werd Tim van Haeren en derde Frank Punt.
Bij de vrouwen ging de eerste plaats naar Sahra Germyn, de tweede naar Christl van Gaever en de derde naar Sofie Rosendom.
Bij de 10 km mannen werd de winnaar Werner Roels, de tweede Jonas Mertens en de derde Matthias van Keer.
Bij de vrouwen won Magda Breker. Tweede werd Marijke Jacobs en derde Lieselotte Verachtert. (sdl)
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder