Kermiskoersen omgedoopt tot Kapelse Sprint


Als afsluiter van Kapellen-kermis zijn er dinsdag 31 juli de traditionele kermiskoersen. Onder de noemer “Kapelse Sprint” hebben de organisatoren de kermiskoersen in een nieuw kleedje gestoken. Blikvanger wordt de dameswedstrijd met een internationaal deelnemersveld. Toeschouwers kunnen ook een damesfiets winnen.
De laatste dag van Kapellen Kermis, op dinsdag 31 juli, wordt gekleurd door twee wielerwedstrijden die jarenlang werden georganiseerd door het bestuur van de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Die hielden echter op te bestaan waardoor het voortbestaan van de Kapelse kermiskoersen in het gedrang kwam. “Met steun van de organisatoren van de Schaal Sels, die zorgen voor de administratieve contacten met de Wielerbond Vlaanderen, en een inspanning van het gemeentebestuur is een nieuw comité opgericht dat instaat voor de organisatie van de Kapelse kermiskoersen” zegt de Kapelse sportschepen Koen Helsen (Open Vld). “Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de kermiskoersen in een nieuw kleedje te steken en een samenwerking op te starten met de wielerwedstrijden Bethanie Brasschaat om tot een gezamenlijk klassement te komen. Bedoeling is om bij de heren meer renners aan de start te krijgen. Naast de vele premies die renners onderweg kunnen sprokkelen, is er ook een klassementspremie. Daarvoor wordt gesprint om het einde van de 5de, 10de, 15de, 20ste en 25ste ronde. Daarom hebben we de naam van de koersen omgedoopt tot Kapelse Sprint”.
Win een damesfiets
Het deelnemersveld bij de internationale dames elite is ronduit indrukwekkend zegt Koen Helsen. “De inschrijvingen lopen als een Cavendish-treintje. Met behalve rensters uit België en Nederland zijn ook Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Thailand en zelfs Australië vertegenwoordigd”. Naar aanleiding van De Kapelse Sprint wordt voor het eerst een damesfiets verloot. Hiervoor staat in het zomernummer van Info Kapellen, dat elke inwoner in zijn brievenbus kreeg, een deelnamestrookje. Dat deponeer je, ingevuld met naam en adres, op 31 juli in de collectebus aan het podium op de Hoevensebaan. De winnares van de dameswedstrijd zal rond 20.30 uur op het podium het winnende lot trekken. Het gaat om een aanwezigheidstombola. Wie wil winnen, moet dus aanwezig zijn. Anders wordt snel het volgende lot getrokken tot er een winnaar naar voor komt. Per gezin wordt één deelnemingsformulier toegelaten en enkel de originele invulstrookjes worden aanvaard. De heren starten hun 1.18 openwedstrijd “Grote Prijs Gemeentebestuur en Ereprijs René De Ren” om 17.30 uur. Deze wedstrijd behoort tot het overkoepelend klassement van de Driedaagse van het Noorden (met 2 wedstrijden in Brasschaat op 4 en 5 augustus). De internationale dames elite rijden hun wedstrijd “Grote Prijs Frans Van Lent” vanaf 19.15 uur. Telkens gaat het om 60 km of 30 rondjes van 2 km op het afgesloten parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *