Kermiskoers- en loop kon op veel bijval rekenen

koers en kemisloop

Heel de ploeg van de Vluchtheuvel op het podium

De kermiskoers en -loop kon zondag 1 juni weer op een ruime belangstelling rekenen. Het zonnige weer trok dan ook de liefhebbers van recreatieve sport naar de Dorpsstraat in Stabroek.


De start van het sportieve gebeuren werd om 14 uur gegeven met het Polderkampioenschap ingericht door Wielerclub Stabroek ism het gemeentebestuur en Edegem Bicycle Club..
51 renners van 7 verschillende ploegen namen deel. Wegens de wegenwerken aan de N111 in het Hoogeind moest de organisatie een ander parcours uitstippelen. De koers startte  aan ‘t Zwart Schaap via Dorpsstraat –  Grote Molenweg – Hoge Weg – Rijstraat – Ettenhoven – Kleine Molenweg – Begijnhof – Bouwersstraat  terug naar de  Dorpsstraat. Na vijf ronden samen te  hebben gereden, barstte de wedstrijd open. Naarmate de koers vorderde stroomde ook het volk aan de eindmeet, ter hoogte van ’t Zwart schaap toe.
Uiteindelijk werd Fred Jenns van De Spartaan eerste, gevolgd door Bert van de Wouwer van de Polderklievers. Derde werd Frank Francken, winnaar van de 2 voorgaande jaren. De opbrengst van de wedstrijd wordt geschonken aan het goede doel. De Spartaan schenkt het bedrag aan De Luchtballon. Vermelden wij nog dat Sidie Eysackers (WTC Hamburg) als enige dame aan de koers deelnam en ook uitreed. En dat verdiende een bloemetje.
Volgende ploegen namen deel: ’ t Zwart Schaap, Polderklievers, Boekhoudkantoor Hellemons Anthonissen, WTC Hamburg, La Pipe, De Papegaai en De Spartaan
 Vluchtheuvel

Na het Polderkampioenschap kwamen 12 teams van de Vluchtheuvel om 16 uur aan de start. Ook zij moesten een ander parcours, dan vorig jaar afleggen. Met veel inzet en volle gas reden de gasten van de Vluchtheuvel hun koers vertrekkende aan ‘t Zwart Schaap, richting Grote Molenweg, ‘s Hertogendijk, Kleine Molenweg, Begijnhof, Brouwersstraat, Dorpsstraat met aankomst terug aan ’t Zwart schaap. Uiteindelijk werd Jan Ceulemans met papa Peter de winnaar. Elke deelnemer kreeg van burgemeester Rik  Frans een medaille. Want hier telt de leuze: deelnemen is belangrijker dan winnen.
5de Kermisloop – Memorial Jaitse Cannaerts

Na de wedstrijd van de Vluchtheuvel ging ACSS van start met de kermisloop ‘Memorial Jaitse Cannaerts’. Het parcours van de loopwedstrijd bevond zich eveneens in de dorpskern.  De kinderloop startte om 16h30. Deelnemertjes tot en met 9 jaar liepen 635m, tot en met 14jaar: 1270m.  De 5km en 10 km wedstrijd gingen samen van start.  Een spijtige zaak is dat koning auto nog regeerde tijdens dit volks spektakel, want voor gevaarlijke toestanden zorgde. Hopelijk worden hieruit lessen getrokken.
Uitslag jeugd: cat. tot 9 jaar: meisjes, 1) Marlies Tuinstra, 2) Delphine Das, Lin Janssens – jongens: 1) Kian Van Laerhoven 2) Hayden Simons, 3) Dries Mennes   – cat. tot 14 jaar: meisjes: 1)Van Loock Rayna 2) Caro Henderickx 3) Elke Smeets – jongens: 1) Matthais De Maer 2) Siebe Jordaens 3) Michiel De Fyn.
Uitslag 5 km: dames: 1) Tamara Verboven, 2) Anna Blokhuis, 3) Marijke Jacobs – heren: 1) Kristof Van Rooy, 2) Matthias Van Keer, 3) Yannick Rosseels –
Uitslag 10 km: dames: 1) Marijke Verhoeven, 2) Leen Brouwers, 3) Carine De Decker – heren: 1) Kenneth De Groof, 2) Matthias Van Trier, 3) Sammy Kempenaers –
 
 
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *