Kempen zingt, Kempen kooktZing, dans, proef, kook, lach, luister en… bewonder. Emoties troef op zondag 5 augustus vanaf 13.30 uur in het Karrenmuseum in Essen. Beleef de pure Kempen tijdens het smakelijke muziekevenement Kempen zingt – Kempen kookt.

Brood en spelen, meer is er niet nodig voor een geslaagde zondagmiddag in de zomervakantie.

Kempen zingt

Het Essense mannenkoor Cantores geeft het startschot om 13.30 uur. Veston zet er met zijn Vlaams gezongen rootsmuziek de swing in. Op de purp’ren hei zal nog wel lukken maar ken jij het Wolleweverslied? Zangeres Kathleen Vandenhoudt neemt een duik in het gezongen erfgoed. Samen met haar muzikanten Bart Buls en Piet Vanden Heuvel haalt zij de fijnste liedjes van onder het stof.  Smeer alvast de keel.  De zangboekjes liggen klaar.

Kempen kookt

Typische hapjes uit de Kempen? Kok Jeroen Van Alpen, gekend van zijn spraakmakende deelname aan ‘Mijn restaurant’, leert iedereen de kneepjes van het vak. Met zijn culinaire roadshow zet hij Kempische hapjes in de kijker.  Op de aansluitende duurzame markt vind je uit een keuze van een 15-tal standen ongetwijfeld de gepaste ingrediënten voor de gerechtjes of nog meer typisch Kempische producten gaande van aardbeien tot pompoenen of zelfs paardenmelk.

Postkaartcollectie

Verder draagt Essen haar steentje ook bij in de unieke postkaartcollectie van dit regionale erfgoedproject. De aardbeienpluk van de familie Luyckx van begin 20ste eeuw werd hiervoor uitgekozen. Alle geïnteresseerde aanwezigen kunnen deze postkaart bekomen tijdens deze namiddag.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder