Keizerskroon gaat naar Zandvliet

Maarten-Gabriels

Een dolgelukkige Maarten Gabriels die voor de derde keer de keizerskroon kon bemachtigen

 

 


In Stabroek vond vandaag 22 maart het keizerrijden in de Dorpsstraat plaatst. Vorig jaar wist Arne Bastiaenssens de keizerskroon in Hoevenen te bemachtigen en mochten de Stabroekse ganzenrijders dit jaar het keizerrijden inrichten. Een mensenzee stond rond het parcours opgesteld, iedereen goed gezind en uitbundig aan het juichen voor hun favoriete ruiter. Het werd een mooi strijd.
Rond zes uur trok Stef Nijs van de Hoevense ganzenrijders het net van de gans.  Daarna volgde nog een resem ruiters onder de galg. Dave Breugelmans eveneens van de Hoevense maatschappij gaf een flinke krak in de nek. De kop lag voor het grijpen. Andy Cloots van de Ware Gans Lillo waagde zijn kans, helaas de ganzennek begaf niet. Daarna was het de beurt aan Maarten Gabriëls van de Jonge Ruiters Zandvliet. Hij zag zijn kans schoon en trok met groots machtsvertoon de kop van het ganzenlijf.  Maarten (29 jaar) is dan ook een vakman in het gansrijden. Hij was al koning in 2008, 2011, 2013 en in  2015 en keizer 2010 en 2012. Maarten is werkzaam bij de firma Aertssen uit Stabroek en verwacht samen met echtgenote Jill hun eerste kindje.
Maarten werd dus voor de derde keer keizer en is zo goed op weg om zijn stamvader Fons Gabriels die zeven keer keizer werd, op te volgen. Intussen hebben zijn vader Stanny en aanverwanten Luc en Bernard ook al de keizerskroon gedragen.
Volgend jaar vindt het 69e keizerschap plaats op 13 maart en dit te Zandvliet.
 
In ons volgende magazine dat verschijnt op 3 april zit een extra Keizersnummer boordevol nieuwtjes en massa foto’s.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *