Keizerskroon gaat naar Lillo

In Zandvliet heeft een nooit geziene mensenzee het keizerrijden bijgewoond dat werd ingericht door de Verenigde Gansrijders van de Antwerpse Polder. Na een strijd die ruim drie uren duurde trok de 39-jarige Pascal Van Meir, van de Ware Gans Lillo, de ganzenkop. Hij werd de nieuwe keizer en volgde als dusdanig Maarten Gabriëls op van de Jonge Zandvlietse Ruiters.
Pascal ontving een premie van 5.326 euro. Hij won de kroon van 25 koningen afkomstig van zeven maatschappijen uit Zandvliet, Berendrecht, Stabroek, Hoevenen en Lillo.
Voor het spel om 15 uur van start ging was er een schitterende optocht van ruiters op zware boerenpaarden, voetvolk in klederdracht, muziekmaatschappijnen, ganzenwagens, carnavalsgroepen, koetsen en sjezen uit de Polderdorpen.
Bij een ontvangst op het Zandvlietse gemeentehuis kondigde burgemeester Marcel Bartholomeeussen (SP.A) aan dat naast de sporthal in Berendrecht een gansrijdersmonument wordt opgericht met interactief speelveld dat het folklorespel evoceert. Algemeen voorzitter Frans De Schutter van de Polderbond onderstreepte de solidariteit tussen de dorpen en zei dat het gansrijden steeds meer bijval krijgt bij de jeugd. (sdl)

In ons magazine nr. 8 van 15 april as. zit een extra bijlage over het  gans- en keizerrijden 2011, boordevol verslagen, nieuwtjes en massa’s foto’s!

En niet te missen uitgave!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *