Dames B Zandvliet Sport kampioen!


Zaterdag 9 april was het feest bij de Dames B van voetbalclub Zandvliet Sport.  Na een schitterend seizoen werden de Dames kampioen  en promoveren  nu naar 2de provinciaal

Het ganse seizoen mochten zij, met soms overdreven cijfers, de overwinning op hun naam zetten, uitgezonderd tegen Zwarte Leeuw uit Rijkevorsel  waar de Dames door gelijkspel twee puntjes lieten liggen.

Ondanks dat de Dames B zaterdag al zeker waren  van de kampioenstitel, zetten ze zich nog voor de volle 100 % in om op hun tegenstander Zwarte Leeuw revanche te nemen.  De overwinning  smaakte dan ook zoet wanneer de 4-2 cijfers op het scorebord prijkten.  

Trainer Kristof Luyckx en hulptrainer Dennis Van Kerckhoven, waren dan ook bijzonder fier op hun pupillen.  “Met de dames werken is toch nog iets anders dan met heren”, herinnert Kristof zich toen hij  de damesploeg onder zijn vleugels nam. Maar de samenwerking werd een succes met de kampioenstitel en de beloofde kaal geschoren kopjes als gevolg. Delege Jos Koolen was dan ook een uiterst tevreden man.

De B-ploeg van Zandvliet sport is een hecht team, ondanks het leeftijdsverschil, de jongste is vijftien en de oudste  42 jaar (keepster Cindy De Backer). Zo’n 100 trouwe supporters vergezelden de voetbalsters op verplaatsing  waar bij winst de kampioenstitel een feit was.

“Net zoals in het mannenvoetbal wordt er twee keer per week getraind .  Rode kaarten vallen er nauwelijks of zelden in een vrouwenwedstrijd maar het kan er soms ook hard aan toe gaan. En ook wij  kampen met blessures, zoals knie- en peesblessures”, vertelt Sarah De Schutter kapitein van de ploeg. “Het mooiste moment van dit seizoen is het honderdste officiële doelpunt van de competitie tegen Oostmalle gemaakt door Charlotte Stockmans”, aldus Sarah.

Voor aanvang van de wedstrijd kregen de Dames van Zandvliet sport  voor hun kampioenstitel nog een snoeptaart van hun tegenstander Zwarte Leeuw.

Na afloop werd de titel gevierd in de kantine van Zandvliet sport met lekker frieten met stoofvlees.

 Nog even vermelden dat zaterdag de Dames A vice-kampioen in 1ste provinciaal werden na  een 4-3 overwinning tegen Mechelen.

 Zo zie je maar de vrouwen ook hun mannetje kunnen staan!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *