Keizerschap in BerendrechtOp zondag 18 maart gaat het keizerschap door op de Solftplaats in Berendrecht. De organisatie is in handen van de Nieuwe Gans. De laatste maal dat de Nieuwe Gans het keizerschap mocht organiseren was op 23 september 2001. Het werd zo laat gereden als gevolg van een mond-en-klauwzeer epidemie die begin maart in verschillende Europese landen voor problemen zorgde. Hierdoor werden het gansrijden van Lillo, Hoevenen en ook het keizerschap uitgesteld.
Om 11.30 uur wordt de feestmarkt en de kermis geopend. De traditionele keizersstoet vertrekt om 13u30 en volgt het volgende parcours: Monnikenhofstraat, Solftplaats, Binnenpad, Dorpsbeekstraat, Zoutestraat, Sint-Jan Baptiststraat, Schouwvegerstraat, Antwerpsebaan, Kleine Bredestraat, Monnikenhofstraat, Solftplaats. De start van het keizerschap op de Solft plaats is voorzien om 15 uur.
Om het voor de toeschouwers gemakkelijk te maken heeft de Nieuwe Gans voor witte drankjetons gezorgd. Een jeton kost 2 euro en kan in alle cafés, gekocht en opgebruikt worden. Op het Solft zal er eveneens een kraampje staan waar je de jetons kan aanschaffen.
 
Verkeer
Vanaf 12 uur is het centrum van Berendrecht niet meer bereikbaar voor verkeer. Op het parcours van de stoet geldt een parkeerverbod van 12 uur tot en met 15.30 uur. In de Monnikenhofstraat vanaf de Antwerpsebaan tot de Solftplaats geldt een parkeerverbod van 9 uur tot 22 uur.  De bussen van De Lijn volgen een omleiding vanaf het eerste tot het laatste vertrek. Bezoekers van het keizerschap stappen af aan halte ‘Zandweg’. Vandaar kunnen ze via het fietspad, de ‘Bullestee’, wandelen naar de Solftplaats. Deze wandeling duurt ongeveer 10 minuten.
Wie met de auto komt, kan gebruik maken van volgende parkings in Berendrecht: Weide ter hoogte van sporthal De Polder, Zandweg. Vandaar kunnen bezoekers via het fietspad, de ‘Bullestee’, wandelen naar de Solftplaats. Deze wandeling duurt ongeveer 10 minuten. Weide aan de Dominicanenstraat. Via het fietspad kunnen bezoekers doorsteken naar de Kleine Bredestraat en verder naar de Solftstraat. Zo wandelen ze rechtstreeks naar de Solftplaats.
Op de parking van het Ganzenhof in de Bullestee wordt er een fietsenstalling voorzien.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder