Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide heeft een nieuwe voorzitter

vlnr. Cees Van Liere, Martin Groffen en Herman Suykerbuyk

Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide werkt hard aan de toekomst van het gebied. Bij die toekomst hoort nu ook een nieuwe voorzitter, en dat is dhr. Martin Groffen. Martin Groffen volgt daarmee dhr. Cees van Liere op, die de afgelopen 6 jaar het voorzitterschap heeft bekleed en op 17 januari j.l. afscheid heeft genomen.
Martin Groffen is geen onbekende van de streek en ook geen onbekende van het Grenspark. Hij is 12 jaar actief geweest als wethouder van de gemeente Woensdrecht en neemt daar binnenkort afscheid. Een belangrijk deel van het Grenspark ligt binnen de grenzen van deze gemeente en vanuit die positie is Martin dan ook al lid geweest van de Bijzondere Commissie van het Grenspark.
Het Grenspark is een grandioos mooi grensoverschrijdend gebied van 6000 ha waar ook drie Vlaamse gemeenten bij betrokken zijn; Kalmthout, Essen en Stabroek. En waar naast diverse particulieren ook verschillende terreinbeherende organisaties actief zijn; Agentschap voor Natuur & Bos, Natuurmonumenten, Natuurpunt, Staatsbosbeheer en de Bosgroep. Met al deze partijen werkt het Grenspark als afstemmend en coördinerend middelpunt.
Het Grenspark is een gebied dat letterlijk ruimte biedt voor fraaie uitzichten maar ook voor zeer belangrijke natuurwaarden. En daardoor is het ook een gebied dat vele mensen weten te vinden. Het Grenspark verbindt die verschillende waarden, de diverse partijen, de soms uiteenlopende visies en vooral ook de mensen die er actief zijn. Veel gebeurt er achter de schermen maar duidelijk mag zijn dat zo’n gebied als het Grenspark geen vanzelfsprekendheid is. Het vergt inzet van al die mensen.
Martin Groffen wil met al zijn kennis, met zijn bestuurlijke netwerk en met zijn grensoverschrijdende ervaring verder werken aan het samenwerken. Hij wil toezien op de continuïteit van deze organisatie, de belangen afwegen, de koers verder uitdragen en zeker ook blijvende betrokkenheid van de omgeving bij het Grenspark genereren.
Martin Groffen is 62 jaar, woont in Putte en kent het gebied ook als daadwerkelijk bewoner en gebruiker van het gebied. Hij treedt in het voetspoor van zijn voorgangers, de heren Cees van Liere, Herman Suykerbuyk en wijlen Paul Wagtmans.
Het Grenspark is verheugd met de komst van deze ervaren bestuurder en verwacht met Martin klaar te staan voor de opgaven die we ons in ons beleidsplan hebben voorgenomen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *