Keizer Sven feestelijk gevierd

keizer sven
[Not a valid template]
Keizer Sven van Bouwel van de Hoevense gansrijders werd op zaterdag 24 september feestelijk gevierd. Sven kroonde zich dit jaar in Zandvliet tot keizer van de gansrijders. Dit deed hij al eens eerder in  2007 eveneens in Zandvliet.
En een keizer in het dorp, dat moet gevierd worden! Rond 16 uur verzamelden de bevriende maatschappijen in het ’t Uveltje aan het Frans Oomsplein. Van hieruit vertrok de stoet via de Kerkstraat, die versierd was met groene en gele ballonnen, richting Ettenhoven voor het keizersfeest op de hoeve Groffen. De hoeve was feestelijk versierd met slingers, foto’s en ballonnen en zelfs de verlichting kleurde groen en geel.
Keizer Sven en vrouwtje Petra De Grijse werden door vele gansrijders en sympathisanten nog eens van harte gefeliciteerd. Na de gebruikelijke toespraken en het overhandigen van de zilveren schaal, met alle namen van de keizers erop, een mooie foto en bloemen voor Petra, kreeg Keizer Sven nog  geschenken van bevriende maatschappijen.
De blaaskapel van d’Ossekoppe speelde” leve onze keizer….”   waarop  Sven op de schouders werd geheven, terwijl de leden van de Hoevense gansrijders een rondedans maakten. Omstreeks 21 uur ging het Keizersbal van start.
 
Een uitgebreid verslag van de viering vind je in ons magazine van vrijdag 30 september

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder