Keizer Maarten gevierd in Zandvliet

Hugo Van Meir, voorzitter Ware Gans Lillo, Stanny Gabriels, voorzitter Jonge Ruiters Zandvliet, keizer Maarten Gabriels, Fons Stuyts, voorzitter Polderbond en Pieter Aendekerk, secretaris Polderbond

ZANDVLIET – In de evenementenhal ’t Noorden werd op zaterdag 30 september Keizer Maarten Gabriels gevierd. De leden van de bevriende gansrijdersmaatschappijen verzamelden rond 17 uur aan café Chez Mouche, om in stoet naar de viering van de keizer te gaan in het Armenstraatje.

Voorzitter van de Jonge Ruiters Zandvliet Stanny Gabriels is super trots wat zijn vereniging presteerde de laatste 10 jaar op het keizerrijden. Ze konden 6 keer de keizerskroon mee naar Zandvliet nemen, dat is maar liefst 60% en er is geen enkele vereniging die dat al klaarspeelde. Van de 6 keer was het zelfs 5 keer Maarten Gabriels, trouwens zoon van de voorzitter, die de hoogste titel behaalde en de 6de keer werd Rob De Vree keizer. Stanny dankte alle helpers, sponsors, leden en bestuur maar ook de jeugd die vrijdagavond een fuif organiseerde en dat werd een geslaagde avond. In het bijzonder werden ook de muzikanten van de fanfare vermeld want zij zorgen altijd voor de gezellige sfeer. Ook het district werd bedankt voor de steun en inzet. Fons Stuyts, voorzitter van de Polderbond, hoopt dat het keizerrijden volgend jaar kan doorgaan en overhandigde aan keizer Maarten de traditionele tinnen schaal. Secretaris van de Polderbond Pieter Aendekerk gaf Maarten de keizerlijke foto. Hugo Van Meir, voorzitter van de Ware Gans Lillo, gaf de wisselbeker terug aan Stanny, want vorig jaar mocht hij die van hem ontvangen. Hugo hoopt hem volgend jaar terug van Stanny te krijgen. Keizer Maarten sloot zich aan bij zijn vader en dankte iedereen die van het keizerrijden zo’n mooie dag had gemaakt. Hij is super trots met zijn vijfde keizerstitel en moedigde iedereen aan om mee te vieren. Volgend jaar afspraak voor het keizerrijden op de Botermarkt in Zandvliet.

Keizer Maarten kreeg de traditionele keizersfoto

De wisselbeker gaat vanuit Lillo terug naar Zandvliet

alle maatschappijen waren aanwezig op de viering

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *