Keizer Dennis gehuldigd in districtshuis

Districtsburgemeester Carl Geeraerts, schepen Rudi Sempels, voorzitter van de Polderbond Fons Stuyts, Dennis en Amber en de zoontjes Lars en Sam,
schepenen Pascale De Langhe en Sandra Suykerbuyk

Berendrecht/Zandvliet/Lillo – Ruiter Dennis Aendekerk van De Ware Gans Lillo  beleefde een speciaal jaar. In 2022 werd hij koning van De Ware Gans Lillo, verzekerde zich van een plaats op het keizerrijden en haalde de keizerskroon naar Lillo. 

Een stevig feest barstte los en dat werd eind september tijdens het keizersfeest in Lillo nog eens overgedaan.

Op donderdag 19 januari werd Dennis  gehuldigd in het districtshuis in Berendrecht. Schepen Rudi Sempels (N-VA) verwelkomde de genodigden en vond het een hele eer om de 73ste keizer en dan nog wel iemand van zijn eigen vereniging, Rudi is feestbestuurder van De Ware Gans Lillo, te mogen ontvangen.

Bestuursleden van de gansrijdersmaatschappijen waren aanwezig

“Keizer Dennis heeft met de keizerstitel 2022 een mooi verlengstuk geplaatst aan zijn al indrukwekkend palmares.  Vijf koningstitels: 2010, 2014, 2016, 2018 en 2022, zorgden ervoor dat Dennis een abonnement had en heeft op het Keizerschap”, aldus Sempels.  Dennis heeft  het ganzenrijden met de paplepel binnengekregen. Hij stamt uit een machtig gansrijdersgeslacht van de Polderse familie Aendekerk bij De Oude Gans Berendrecht en de familie Van Meir bij De Ware Gans Lillo. Ook langs Dennis zijn moeders kant, Sylvia Philips, stroomt het gansrijdersbloed door de aderen.

Toch moest Dennis  wachten tot 3 april 2022 om eindelijk die keizerskroon te bemachtigen. In een memorabele strijd, op de Botermarkt te Zandvliet, die kort bij 20 uur eindigde en waarbij de 31 ruiters, 5 rondes nodig hadden onder de blote ganzennek, was het Dennis die de keizerskroon naar Lillo haalde.

Het is de 9de keer dat de keizerskroon De Ware Gans Lillo te beurt valt. “Het was intussen van 2011 geleden dat de mantel en kroon door Pascal Van Meir naar het kleinste van onze drie dorpen werd gehaald”, zegt Rudi.

Namens het district kreeg keizer Dennis een paardendeken en waren er bloemen voor vriendin Amber.

Schepen Rudi Sempels overhandigde een paardendeken aan Dennis en bloemen aan Amber

Op  zondag 26 maart mag Dennis zijn keizerstitel verdedigen in Lillo.


©Eljakim Blokland


Op zondag 26 maart mag hij zijn keizerstitel verdedigen in Lillo.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *