Katoen Natie wil 35 ha aan Delwaidedok

loodsen-msc-011-delwaidedok-2

Na de verhuis van MSC is er plaats aan het Delwaidedok

Naar aanleiding van de uitspraken van Fernand Huts, topman van Katoen Natie, over zijn geplande investeringen aan het Delwaidedok, wenst het Havenbedrijf te beklemtonen dat er nog geen concessie werd toegekend aan Katoen Natie. Er zijn gesprekken lopende over een uitbreiding van een bestaande concessie van 10,8 ha die de logistieke groep nu reeds heeft aan het Delwaidedok.
Het Havenbedrijf voert gesprekken met de verschillende kandidaten voor de 150 ha tellende concessie die aan het Delwaidedok vrijkomt na de verhuis van MSC naar het Deurganckdok. Na de bevraging die in het voorjaar werd georganiseerd, werden een 15-tal projecten ingediend. De gesprekken met mogelijke concessionarissen zijn nog steeds aan de gang. Van zodra er concessies worden toegekend, zal hier verder over gecommuniceerd worden. Aldus een mededeling van het Havenbedrijf
Op een persconferentie in het Antwerpse hoofdkwartier van de Katoen Natie had Fernand Huts aangekondigd dat hij kandidaat is voor een deel van de terreinen die vrijkomen aan het Delwaidedok, na de verhuis van containerrederij MSC. Die verhuis naar het Deurganckdok is volop bezig. De terminals aan de Noordkant (Berendrecht) van het Delwaidedok op de Rechteroever zijn al ontruimd. Deze aan de Zuidkant (Lillo) moeten vrijgemaakt zijn tegen het einde van het jaar. Daar wil Huts 25 ha innemen aan de twee zijden van de ongeveer 10 ha die hij al langer in bezit heeft. Het gaat niet om watergebonden terreinen, maar om achterliggende gronden. Mits een investering van 98 miljoen euro gaat de baas van Katoen Natie hier logistieke bedrijvigheid ontwikkelen. Het gaat om gespecialiseerde magazijnen waarin meer dan 400 nieuwe arbeidsplaatsen worden geschapen in de E-commerce en logistiek (sdl).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder