Katoen Natie koopt logistieke reus

Fernand Huts, baas van Katoen Natie

De groep Katoen Natie o.l.v.van Fernand Huts koopt van de Fagioli Holding de aandelen van Rivalta Scrivia. Dat is het grootste logistieke bedrijf van Italië met een vestiging van 125 ha (waarvan 45 ha overdekt) in Tortona. Tortona ligt op het kruispunt van de autowegen Genua-Milaan en van Turijn-Piacenza-Bologna. Het is de ‘dry port’ van de havens van Genua en van La Spezia. Er werken 760 mensen.

Draaischijf
De terminal Rivalta beschikt ook over een spoorterminal die meerdere verbindingen heeft met deze havens en een dagelijkse trein van en naar Rome. Vanuit dit logistiek platform gebeurt de verdeling naar de industrie en detailhandelaars van Piemonte, Lombardië, Veneto en Emilia Romagna. Het is ook de logistieke draaischijf tussen de Italiaanse havens en het economisch hart van Noord-Italië.
De terminal is voornamelijk gespecialiseerd in de distributie van producten voor de detailhandel, de industrie en koffie, cacao, suiker, enz… Naast deze terminal is in de deal ook de overname begrepen van 14 ha met magazijnen in Nocetolo-ReggioEmilia alsook 11 ha in Torrile–Parma.

Noorden
 De groep Katoen Natie is al 10 jaar actief in Cremona, waar zij (in de laatste bereikbare haven van de Po-rivier) een groot logistiek centrum uitbaat voor de petrochemie, de fijnchemie en de consumptiegoederen. De overname van de dry port Rivalta is complementair voor de logistieke bediening van het industrieel sterke Italiaanse noorden. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder