Kasteelconcert Ravenhof met Wim Voet en het Obbrussel Strijkkwartet

kasteelconcert-kwintetwimvoet
Na 3 succesvolle concerten met Toon Fret en Veronika Ilchenko , het Trio Arte Amanti  en het Pianoduo Mephisto sluit Davidsfonds Putte-Grens  de kasteelconcerten  2012-2013 af  in Kasteel Ravenhof, Oud Broek 4, 2940 Stabroek, op zaterdag 23 maart 2013 te 20 uur met een concert door het Obbrussel Strijkkwartet met Wim Voet als Klarinetsolist.
Obbrussel strijkkwartet bestaat uit de topviolisten Hans Van Kerckhoven en Claire Lechien (violen), Philippe Alard (altviool), Stijn Kuppens (cello) aangevuld met Wim Voet (klarinet).
Het klarinetkwintet van Johannes Brahms wordt over het algemeen beschouwd als een van de meesterwerken uit romantiek. Hij inspireerde hiermee ook tal van tijdgenoten die op hun beurt een klarinetkwintet schreven.
Ook de Oostenrijkse componist Robert Fuchs liet zich door dit klarinetkwintet inspireren, meer nog hij verwerkte hier en daar thema’s van Brahms in zijn eigen compositie.
Robert Fuchs en Johannes Brahms waren dan ook zeer goed bevriend. Een vriendschap die onder andere blijkt uit de bewondering en het wederzijds respect dat ze hadden voor elkanders werk.
Tijdens dit concert laten Wim Voet en het Obbrussel strijkkwartet u kennismaken met de klarinetkwintetten van beide heren.
De toegangsprijs bedraagt €15, leden davidsfonds betalen € 13, 55+ers 13,5 €.
Jongeren tot 25 jaar betalen 7,5 €.
Reserveren kan best via overschrijving  op het rek. nr. IBAN: BE79 7509 3205 0833
BIC: AXABBE22 van Davidsfonds Putte-Grens met de vermelding van de naam en het aantal plaatsen evenals de concertdatum, eventueel na telefonisch contact tel. 00 32 3 664 01 69 of via e-mail naar dfputtegrens@hotmail.be of via www.kasteelconcerten.be waar ook verdere info te vinden is.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.